Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Jakie są oznaczenia lampy pochodzącej z rynku EU czyli ruch prawostronny ? Co ma być na tej żółtej naklejce? W którą stronę ma być zwrócona strzałka na szkle ? Nie mówimy o xenonach ... naczytałem się b. dużo, ale nigdzie konkretnie o lampach do e46 - sprawdzie proszę i napiszcie jakie macie strzałki ?

pozdrawiam

Opublikowano

wszystkie oznaczenia na lampach są takie same, czytaj strzałka skierowana grotem w prawo ruch prawostronny, grot w lewo analogicznie. Jeżeli są groty skierowane w obydwie strony (coś takiego <-->) to lampa jest jak to ładnie w dzienniku ustaw zapisane,reflektor przystosowany do ruchu prawostronnego z możliwością łatwej adaptacji do ruchu lewostronnego (czy coś w ten deseń na pamięć nie pamiętam). Takie rzeczy to ustalone odgórnie znaki które są takie same w wszystkich markach samochodów.

PS: Nie patrz na naklejkę a na wytłoczenie na kloszu.

Darmowa diagnostyka, programowanie - Nowy Sącz i okolice, kontakt PW

Moja galeria: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=173808

BMW E46 320Cd CR EU4 Coupe

Scania 124l 420KM

Opublikowano
Właśnie piszą, że jak w prawo to lewostronny a jak nie ma strzałki to prawostronny. Ale dzięki za odp. Sprawdzcie u siebie jak macie patrząc od przodu maski czyli prawa lampa to kierowca, lewa to pasażer.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
kolego zaomniałem dodać że oznaczenie prawo/lewo patrzysz na lampę tak abyś mógł normalnie odczytać typ światła np h7 i strzałka -> to halogenowe na h7 przystosowane do lewostronnego ruchu. Dużo marek nie rysuje strzałki dla ruchu lewostronnego bo to też jest dopuszczalne.

Darmowa diagnostyka, programowanie - Nowy Sącz i okolice, kontakt PW

Moja galeria: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=173808

BMW E46 320Cd CR EU4 Coupe

Scania 124l 420KM