Skocz do zawartości

[320d] touring amortyzatory tył - sprawdzenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanie

czy da radę ocenić organoleptycznie stan techniczny (nie wizualny) amortyzatora po podniesieniu auta samą żabą ?

czy z tyłu ori amory mogą wylać się ? czy są całkowicie gazowe i nigdy nie będą "mokre" ?

przypadek dotyczy sportowego zawieszenia mpakiet II/sportowe dostosowanie podwozia czyli mtech

Opublikowano

Da sie wyczuc w czasie jazdy. Auto bardziej skacze na wybojach i robi to w nienaturalny sposob dobijajac.

Jak wyciagniesz i wcisniesz tloczysko to bez problemu ocenisz czy jest dobry czy nie.

Co do tego czy moga wylac to odpowiedz jest na TAK. Zarowno tylne i przednie sa olejowo-gazowe.

Ja mialem np jeden wylany z tylu. Kolega mial z przodu.

Te od MpakaII sa krotsze troszke i twardsze ale tez olejowo gazowe.

Jak wlozysz Bilsteina od B6 w gore to bedziesz mial gazowe w pelni i regenerowalne.

Opublikowano

ok

a czy ktoś może mi podpowiedzieć czy osłony i odboje sachsa do ori amortyzatora mpakietu

http://www.czescidobmw.pl/Elementy-amortyzatora/Zestaw-oslon-i-odbojnikow-Sachs,2129.html

będą pasowały do ori amortyzatorów ?

pytam o amortyzatory bo popukuje mi ale chyba bardziej jak poduszka amortyzatora, amor jest suchy tylko odboje się rozsypały i po podniesieniu boku jestem wstanie łapami podniejść koło (wtedy amortyzator chowa się na ok 1-1,5cm) a siły nie mam nadzwyczaj dużo

Opublikowano

No a może Ci się sprężyna złamała? Takie przypadki też już były.

Co do odbojów, to mogą nie pasować o tyle tylko, że laga jest grubsza w amortyzatorze mpakietowym.

Lepiej weź normalne.

Opublikowano

sprężyny mam nowe od czerwca eibach sportline...

poprzednio miałem pękniętą ori i nie było takiego efektu a okazało się że w ogóle jest pęknięta dopiero podczas wymiany okazało się że jest trachnięta

muszę się dowiedzieć, ponoć sachs advantage są tymi co idą na pierwszy montaż więc nie powinno być problemu szczególnie dlatego że są one akurat dedykowane do mpakietowego zawieszenia