Skocz do zawartości

Unikalne zdjecia silnika BMW 750i E32 po wymontowaniu pompy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zdjecia sa bardzo duze , ale zrobilem to specjalnie aby kazdy mogl przyjzec sie szczegolowo . Mozna sobie pomniejszyc w jakiejs przegladarce zdjec.

Zdjecia sa unikalne !!!! Przerylem caly internet , nawet za Oceanem i nie znalazlem takich zdjec.

Silnik jest bardzo brudny ( teraz ) i mozecie sobie wyobrazic co sie dzieje jak przecieka pompa wody. Kurz i plyn tworza szlam , ktory oblepia wszystko i wszedzie. Jest rozpylany przez wentylator i paski klinowe.

Silnik doprowadze do blysku, ale bedzie troche pracy.

Link do zdjec : http://free.of.pl/d/dax/pompa.html

Przy okazji - zeby wymienic pompe wody nie potrzeba zadnego kanalu lub podnosnika !

Życze miłego ogladania ;)

Opublikowano
Zdjecia sa bardzo duze , ale zrobilem to specjalnie aby kazdy mogl przyjzec sie szczegolowo . Mozna sobie pomniejszyc w jakiejs przegladarce zdjec.

Zdjecia sa unikalne !!!! Przerylem caly internet , nawet za Oceanem i nie znalazlem takich zdjec.

Silnik jest bardzo brudny ( teraz ) i mozecie sobie wyobrazic co sie dzieje jak przecieka pompa wody. Kurz i plyn tworza szlam , ktory oblepia wszystko i wszedzie. Jest rozpylany przez wentylator i paski klinowe.

Silnik doprowadze do blysku, ale bedzie troche pracy.

Link do zdjec : http://free.of.pl/d/dax/pompa.html

Przy okazji - zeby wymienic pompe wody nie potrzeba zadnego kanalu lub podnosnika !

Życze miłego ogladania ;)

Cześć

Gratuluje wytrwałości...

Zauażyłem na 2 ostatnich zdjęciach, że masz coś czego u nie nie ma???

Co to jest to pomarańczowe na dole przy misce olejowej z podłączonymi wężami (aluminiowymi) ciśnieniowymi?? wygląda jak filterek... od klimy???

Poza tym ja mam wlew oleju na pokrywie po stronie pasażera przy szybie, a Ty masz z przodu na środku.. więc może konstrukcja i rozwiązanie naszych silników nieznacznie się różnią...??

I moze dlatego u mnie nie ma filterka przeciwpyłkowego.. ;)

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

Opublikowano

wbrew pozorom, nie jest to jakis wyczyn i wszystko demontuje sie latwo.

Najwazniejsze to wiedziec co rozkrecac , aby nie rozkrecic pół auta ;)

Z tego co piszesz to faktycznie nasze silniki sie troche róznia....

1 wlew oleju

2 brak chlodnicy oleju przykreconej pod główna chlodnica

3 ten filtr ( jest od wspomagania )

poza tym glowna roznica jest to ,ze moj silnik jest teraz brudny a Twoj czysty ( pewnie ) :lol:

Musialem pomniejszyc troche zdjecia bo nie wyrabial serwer na ktorym je zamiescilem. Sa to nadal i tak unikalne zdjecia. Szukalem takich i nic. Teraz czekam na nastepna przesylke pocztowa z pompa wody. Mysle,ze tym razem mnie ktos nie wykreci....

Jak widze, po odwiedzinach serwera to zainteresowanie tymi zdjeciami jest ogromne. Nie tylko uzytkownicy naszego Forum tam zagladaja ale i zagranica. Niech patrza , bo nikomu sie nie chcialo zrobic takich zdjec i wsadzic do internetu . Lenie :wink: