Skocz do zawartości

Dolozenie, doposazenie, montaz PDC przod

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczow, jest to moj pierwszy post na forum, ale przegladam je juz od bardzo dawna tylko nie bylem zarejestrowany.

Mam takie pytanie odnosnie dolozenia przedniego PDC, z tylu juz bylo i jest fabryczne. Dzwonilem do ASO i mowili, ze wczesniej byl taki kit, zestaw do dolozenia tylko przedniego PDC, ale juz nie jest produkowany. Choc teraz tez by sie to dalo zrobic, tylko trzeba skompletowac odpowiednie czesci. Ale co i jak sie od ASO nie dowiem, musialbym oodac auto, zaplacic pewnie ladna sumke i by bylo gotowe.

Z tego co sie orientuje potrzebuje;

4 czujniki,

sterownik, ten co idzie kolo akumulatora z trzema gniazdami,

waski panel deski rozdzielczej ten z grzanymi fotelami i wlacznikiem pdc,

wiazke kabli idaca pod sterownik i panel w desce rodzielczej,

listwy z otworami pod pdc w przedni zderzak,

Jezeli cos jeszcze brakuje to prosze o napisanie. Czy ktos z Was mial juz z tym do czynienia, posiada schemat, robil to juz i moglby poradzic co z czym. Czytalem juz kilka tematow na kliku forach, ale nie znalazlem odpowiedzi. Jest troche watkow, ale glownie z dolozeniem na tyl, lub bez odpowiedzi. I prosze o nie pisanie komentarzy tupu, "ze nie warto", lub "kup sobie z allegro za 20 zl"

Opublikowano
Ten schemat juz mam, jest to dolozenie przodu i tylu, gdy nie ma sie na aucie PDC. A moje auto juz wyszlo z tylnym PDC. Oprocz tego instrukcje na tylne PDC tez znalazlem, ale na przod nie moge znalezc.
Opublikowano

Witam.

Napisz PW do użytkownika Maciej V8, jestem pewny, że odpowie na wszystkie nurtujące Cię pytania. On ma taki sam plan dołożenia przedniego PDC u siebie przy oryginalnym tylnym. Ma już wszystkie skompletowane części łącznie z całą wiązką elektryczną (co prawda z E38) tylko brak czasu na montaż tego wszystkiego. Ogólnie Maciej elektrykę i wszelkie dokładki w E39 ogarnia bardzo dobrze więc powinien pomóc.

Pozdrawiam.

Jakub