Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
niedawno kupiłem IS .Palilił 20 L.100km. wymieniłem sąde spalanie spadło do 15l. ale wiem , ze to wciaz za duzo bo nawet jej nie butuje. Niechce sobie wyobrazac co by było przy butach ! ;(( Mam załozony stozek i slyszalem ze on moze tez byc przyczyna duzego spalania. Auto tez niema mocy ( bardzo slaby moment przy slabych obrotach ) 2 dni temu wymienilem olej, takze autko smarowanie ma dobre. Co moze byc przyczyna takiego gigatycznego spalania a przy tym braku mocy, nie mialem wczesniej do czynienia z bmw dlatego temat jest dla mnie bardzo rozlegly.????
Opublikowano

tak to jest jak sie kupuje okazje z zachodu bądz tez z Polski

wymien ten smieszny stozek na zwykly filtr oryginalny

sonda tez powinna byc oryginalna nie zamiennik :naughty:

Opublikowano

łożyska kół

hamulce

hamulec ręczny

przeniesienie napędu

zajechany silnik (dlatego pewnie filtr stożkowy aby ukryć szumy silnika)

TS SERWIS diagnostyka i elektronika samochodowa

tel. 607 890 658

Opublikowano
sprawdz jeszcze przepływomierz to bardzo wzne u mnie róznica był aokrutna jakies 8-10 litrów teraz i tak duzo pali ale mniej niz przed regeneracja przepływki
Opublikowano

Powodem dużego spalania oprócz wymienionych może być również

-zapchany filtr powietrza,

-uszkodzony czujnik temp. cieczy

-uszkodzony czujnik temp. zasysanego powietrza

-ciśnienie paliwa,

-sonda lambda

-czujnik ilości zasysanego powietrza (VAF)

Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano
łożyska kół

hamulce

hamulec ręczny

przeniesienie napędu

zajechany silnik (dlatego pewnie filtr stożkowy aby ukryć szumy silnika)

Niestety w tym ostatnim punkcie cos moze byc , chyba najlepszym wyjsciem bylo by pojechanie do mechanika , ktory by napeno stwierdzil co autku dolega .

Jak czytam i czasami slysze to IS chyba najbardziej zajezdzany silnik z wszystkich...