Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak w temacie posiadam compacta 1,6 m43 w automacie

i jednak troszke mocy mu brakuje auto w gazie jego normalne spalanie to 13-14 litrow

i tak sie składa ze mam obok sedana z m50b20 również w automacie

moj m43 jest w stanie naprawde perfekcyjnym -30 zapala na musnięcie kluczykiem

zrobiłem nim w kilka miesiecy

35/40 tysięcy i nic zero awari

a silnik w sedanie jezdziłem tym sedanem tylko w zimie przez moze 3 tygodnie z 3 tys zrobiłem rowniez fajnie chodził

pamiętam ,ze nie było z nim zadnych problemow wiec podejrzewam ze bedzie ok

jak sie ma sprawa techniczna duzo pracy bedzie przy swapie ? czy jest to wg waszej opini sensowne ?

instalacja gazowa rowniez tam wyląduje ta ktora teraz jest w m43

3 generacja moze ktoś z was ma taki silnik z starszą instalacją gazową i realnie sie wypowie ile auto mu pali ?

nie mowie o szalenstwach scigankach ....

normalna jazda 100-120 km płynnie spokojnie jak to automatem

pozdrawiam

Opublikowano
i to tyle nikt nic wiecej nie moze wniesc do tematu :cry2:
Opublikowano

jak sie ma sprawa techniczna duzo pracy bedzie przy swapie ? czy jest to wg waszej opini sensowne ?

moze ktoś z was ma taki silnik z starszą instalacją gazową i realnie sie wypowie ile auto mu pali ?

nie mowie o szalenstwach scigankach ....

normalna jazda 100-120 km płynnie spokojnie jak to automatem

pozdrawiam

Opublikowano

Jak dla mnie nie ma dużo roboty jeśli masz kanał dobre narzędzia i motywacje!!! Miałem zwykły gaz starszy w m50b20 bez vanosa i powiem tak że u mnie to byłą straszna lipa wszystkie świece wymieniłem cewki robił mi koleś regulacje gazu a auto i tak nie za chętnie jeździło częste strzały w kolektor itp. Dlatego wywaliłem to cholerstwo i bez sekwencji moim zdaniem sie nie obejdzie.

Czy jest to sensowne hmm ja miałem ten m50b20 i po czasie zaczeło mi brakowac mocy dlatego teraz zabieram się do swapu na m50b25... Ogólnie silniki m50b20 to silniki nie do zajechania są pancerne ale palą prawie tyle co m50b25 a mają mniej mocy nie mówie o automacie bo moje 320 na benzynie miasto około 13l/100km do 3tys. trasa 9-10l/100km