Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolego, ale nie toczy się tu dyskusja ROF or not ROF: that is the question, tylko ROF or not ROF w BMW, seryjnie przystosowanym do ROF, a to jednak spora różnica.

Żadna różnica! Nie ma czegoś takiego, jak seryjne przystosowanie do ROF. A Ty swoją wypowiedzią twierdzisz, że jest, więc powiedz nam ( lub też mi ), na czym to przystosowanie polega!?

Na 100% za to BMW, a raczej ich silniki są przystosowane do jeździe na oleju LL i producent ZALECA wymianę oleju zgodnie z info na tablicy! Robisz tak? ( pytanie retoryczne )

A swoją wypowiedz pisałem na podstawie BMW, bo tylko w tym aucie na ROF jeździłem i na non ROF i jest taka różnica na + w wielkim skrócie, jak pisali przedmówcy, ale to błędne porównanie! I powtarzam, czego niektórzy nie rozumieją, że jeśli weźmiesz taką samą oponę o takim samym bieżniku ROF i nie ROF o takiej samej sztywności bocznej ( takie opony można uczciwie porównywać pod względem - lepsze ROF, nie ROF ), to już nie będzie takich wypowiedzi!

Ja uważam za błędne: kupowanie, jeżdżenie, myślenie i wypowiadanie się, ROF lepszy, bo lepiej skręca!

Nie do tego jest ROF! Ja kupuję non ROF ( tylko trzeba wiedzieć, co trzeba kupić ), bo auto na takich gumach auto jest szybsze, a zawieszenie pracuje lepiej, skuteczniej i jeszcze, jak się zastanowić: zawieszenie mniej się zużywa, włącznie z łożyskami, auto mniej teoretycznie pali, pewnie jakieś gramy i też koniec końców jest tańsze! Jedyny plus ROF to dla mnie taki, że jak się przebije, to sobie gdzieś kawałek mogę podjechać aby wymienić gumę na całkowicie nową, bo się nie nadaje do naprawy! Nie po to znów mam assistance...

Jakoś nie widziałem, aby jakikolwiek producent w jakiejkolwiek ulotce wspomniał chociaż słowo - "Kupujcie ROF, lepsze prowadzenie, jak przebijecie, nie trzeba sobie rączek brudzić a i do ASO na wymianę dojedziecie spokojnie!" Czy ktoś z was wierzy, że którykolwiek producent nie pochwaliłby się tym, że na ROF się lepiej jeździ, przecież te opony są droższe i producentowi zależy, żeby sprzedawać takiego towaru jak najwięcej!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.