Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.znalazłem ładną e36 dwu litrową '91 za rozsądną kasę.spory przebieg,ale nie kombinowana,lakier oryginał,nie rzeźbiona przez "fachowców":)...ale do rzeczy:ma automatyczną skrzynię biegów i ponieważ nie miałem wcześniej do czynienia z automatami w bmw proszę o waszą pomoc,opinie,sugestie:)...dodam że podczas jazdy próbnej skrzynka sprawiała korzystne wrażenie,płynnie zmienia biegi i nie szarpie.przebieg 290000km,skrzynia i silnik podobno zmieniana w niemczech.pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
Opublikowano

jesli szukasz auta wygodnego z przyzwoitymi osiagami to to jest auto dla ciebie. Tylko dowiedz sie jaki olej byl zalewany w silniku i co jest bardzo wazne kiedy byl wymieniany olej i filitr w skrzyni biegow (bo o to trzeba barzo dbac)

a za ile to autko jest??

Opublikowano
5200pln.ma oryginalne alu,szyby przód elektryczne,wspomaganie,abs,halogeny i niestety biały kolor...ciekaw jestem czy delikatna jest ta skrzynia i w razie draki czy dużo trzeba zapłacić np. za drugą sprawną
Opublikowano

za druga skrzynie zaplacisz z tego co pamietam ok 1000 zl (w zwysz)

skrzynia nie jest jakos bardzo delikatna ale wiadomo ze jak przegniesz to ci sie posypie.

i pamietaj ze wiekszosc awarii skrzyn automatycznych jest spowodowana tym ze ktos zaniedbywal wymiane oleju. (a koszt wymiany oleju z filtrem to 300 zlotych- ich olej, ich filitr i ich mechanik :twisted2: )

Opublikowano
dzięki za info.troszkę szkoda że to nie manual.miałbym mniejszą rozterkę...a tak przy okazji:pod maską nie dostrzegłem bagnetu do skrzyni,a w większości aut z automatem jest łatwo dostępny i można sobie spojrzeć na olej(powąchać,posmakować:))))...czy go przeoczyłem,czy w tej skrzyni jest on w jakimś trudniej dostępnym miejscu?
Opublikowano

nie we wszystkich autach z automatem jest bagnet oleju skrzyni biegow.

w e36 akuratnie nie ma.

I jak bys chcial wymieniac olej to moge ci polecic firme SAMKO na ul. Spokojnej 7 w Warszawie. Zajmuja sie tam tylko i wylacznie skrzyniami automatycznymi i sa dobrymu fachowcami

a i jeszczejedno nie wiem czy o tym wiesz czy nie ale jak sie okaze ze przy wymianie oleju, olej bedzie czarny to znaczy ze skrzynia jest do remontu, a koszt naprawy zaczyna sie mniej-wiecej od ok. 2000 zl. (wiec warto o nia dbac)