Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chcialbym zalozyc elektryczne szyby do swojej bety... Nie wiem tylko jakie kupic podnosniki... sa na allegro uniwersalne ale czy oplaca sie je kupowac bo najczesciej jak jest cos do wszystkiego to jest do niczego...
Opublikowano

uniwersalne zawsze to jakes wujsce,proponuje oryginaly, czasami na allegro sie pojawiaja.

Ale najpierw sprawdz jakie masz zwykle - po zdjeciu tapicerki zobaczysz - albo krzyze , albo rurki

[email protected]

gg 1041

PROJEKT SZYBKA ETA STAGE 2

http://img516.imageshack.us/img516/8284/113863664644f590e20953anv7.jpg

Opublikowano

Witam.

Sprawę z elektryką szyb już przerabiałem więc mogę Ci podpowiedzieć:

Sprawdź jakie masz oryginalne podnośniki ! (linki czy krzyżowe) muszą być takie same, bo nie zamontujesz szyby, - ma inne mocowanie. podnośniki nie pasuja z sedana do coupe i odwrotnie - są mniejsze. sprawa elektryki prosta.

Kup na allegro używane oryginalne, śrubka w śrubke i gotowe. Z uniwersalnymi jest dużo problemu z zamontowanie. Maja plastikowe zębatki popdatne na uszkodzenia.

Pozdro..

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, chciałbym odgrzać ten temacik jeśli można...

Szukałem informacji na temat założenia "elektrycznych" szyb do E30, znalazłem pare drobnych wzmianek, sporo jest na www.e30.de (po niemiecku niestety), więc chciałem zapytać kogoś kto "przerabiał" temat co dokładnie jest mi potrzebne.

Domyślam się że:

1. podnośniki odpowiedniego typu (linki czy krzyżowe, i do odpowiedniej wersji nadwozia)

2. ten plastik na tunelu środkowym i pstryczki-elektryczki.

I właśnie w związku z tym mam kilka pytań:

1. jakich części jeszcze potrzebuję? (przekaźniki, bezpieczniki, wiązki przewodów?)

2. jak sprawdzić czy mam wyprowadzoną wiązkę przewodów (po czym to poznać?) a może jest wyprowadzona we wszystkich egzemparzach tak jak wszystkie (chyba) mają el. lusterka?

3. co jeszcze powinienem wiedzieć przed zakupem części

4. jaki koszt - to właściwie nie gra specjalnej roli ale jakby ktoś się orientował ile dokładnie (bo w przybliżeniu to ja też wiem) i chciałby się tą wiedzą podzielić to byłbym wdzięczny!

O analogiczne rzeczy pytam jescze w przypadku el. szyberdachu i podgrzewanych zamków.

Bardzo dziękuję z góry za odpowiedzi!!! :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:

PS: Aaa, i jakby ktoś znał jakieś linki; szczególnie chodzi mi o DIY - do it yourself bo nie moge tego namierzyć bo wcięło mi zakladke po ostatnim formacie - gdzie jest coś na ten temat to prosze śmiało!!