Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam kupiłem samochod w którym był uszkodzony is wsadziłem 1,8 m40 i teraz chciałem sobie podłączyć sekwencje która była przy is.Wszystko jest ok tylko mam pytanie którędy puścić przewody z listwy do kolektora ssącego(jest tam przepustnica i mam mały problem z tym związany.Gdyby ktoś mógł podesłac foto lub opisać jak ma puszczone przewody i w którym miejscu ma wkręcone te tulejki do gazu w kolektor

z góry dziękuje wam za pomoc

Opublikowano

ja sobie wywiercilem zaraz obok wtrysków, a same wtryskiwacze dalem z boku górnego dolotu

jak otworzysz maske to po lewej stronie górnego dolotu jest taka jakby ścianka, i to tam zamontowałem wtryski

dysze w kolektor tak jak mowie wkrecilem obok wtryskow beny, wężyki są wtedy nie za dlugie i do wtryskow gazu wychodza miedzy dwoma kolektorami po lewej

jak bede dzis przy aucie zrobie zdjecie jak to wyglada

Opublikowano
przewody odlistwy lpg powinny byc jak najkrutsze a krucce ktorymi podawane jest lpg powinny byc jak najblizej wtryskow paliwa max 3 mm od wtryskow pb
jedynakk
Opublikowano
Bardzo wam dziękuje za pomoc.Rozumiem że przewody powinny być także równej dlugości?Messix króćce masz dwa po prawej strone dwa po lewej z górnej ściance tak??Bo z tego co wyjołem u siebie to kolektor ma takie zgrubienia przy wtryskach i trzeba chyba wywiercić dwa z lewej dwa z prawej strony wtryskow benzyny
Opublikowano

ja mam wszystkie takie same nie powiem ci teraz z ktorej strony....nie wiem czy zobacze tez ale ide wlasnie do garazu to ci zrobie zdjecie mniejwiecej jak to wyglada...

weze musza byc jak najkrótsze i takiej samej dlugosci (to jest bardzo wazne)

mi sie do tych badziewiarskich valteców nie udalo dobrac krotszych wezy

Opublikowano
rozumiem dzięki,jak myślicie trzeba będzie coś przeprowgramować bodz wymieniać,gaz byl do is a teraz mam silnik z jednym wałkiem to jakaś różnica dla gazu? chodzi mi o otwieranie zaworów