Skocz do zawartości

e39 98r. cieknący szyber dach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Mam problem w mojej beemie. Woda leje mi sie do auta przez szyber dach zauważyłem że cieknie ona przy prowadnicach wstawie link to bedzie wiadomo o co mi chodzi tylko ze ten link nie jest w naszym ojczystym języku i nie wiem jak sobie z tym poradzić. pomocy

http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=573457

Opublikowano

Jak nie chcesz tego rozkręcać albo nie wiesz jak to jedź gdzieś gdzie to robią

ja tak miałem w innym aucie, pojechałem zapłaciłem i spokój na zawsze.

Pozdrawiam.

Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa

Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dla czego

Na warsztacie łączymy teorię z praktyką: nic nie działa i nikt nie wie dla czego!!!

Cięcie plazmowe oraz usługi tokarskie http://ttcs.pll/

Opublikowano
trzeba przepchać odpływy.dwa z przodu w słupkach dwa z tyłu i po problemie. na pierwszym i drugim foto widać te węże.
Opublikowano
  • Autor
odpływy sa drożne a cieknie kolo tej prowadnicy co widac w linku zaznaczony na czerwono.
Opublikowano

u mnie był cyrk podobny, kanaliki drożne a tu ciągle mokro po słupku lecialo. No i wjechałem do garażu, ciemno i świecę latarką taką małą diodową po szyberdachu i....jest. Otóż znalazłem gdzieś schemat, że jakiś inteligent wymyślił kasetę szybra z 4 elementó : przód, tył i dwa boki. Zgrzewane są i uszczelniane taką masą plastyczną, wygląda coś jak silikon, jest czarna i idealnie wygładzona rzeby w kanaliku mogła woda lecieć. U mnie ta masa się poprostu wykruszyła i woda sobie tamtędy znalazła ujście. Urzyłem normalnego silikonu antygrzybicznego ładnie wyszlifowałem i jest spokój już drugi rok. Fotka przed szlifowaniem mojej poprawki. Odrazu mówię iż wyczyściłem ten smar po poprzednim właścicielu :mrgreen:

http://img831.imageshack.us/img831/8195/editpreviewy.jpg

Opublikowano
  • Autor
Dzieki mam nadzieje że mam ten sam problem bo jak nie to chyba cały szyber wymienię :(
Opublikowano
Najlepiej po ciemku odsuń szyber, mała latareczka punktowa i jeden świeci a drugi patrzy przez odgiętą podsufitówkę (idzie odgiąć delikatnie) i patrzy gdzie przebije światło. No cyba że wężyk szlak trafił ale to sie raczej nie zdarza... Jak czyściłeś kanały?? drut wyszedł na dole auta??
Opublikowano
  • Autor
drut nie wyszedł na dole ale myślę ze kanały mam drożne. Problem jest ze woda pokazuje sie przy prowadnicy szyber dachu i nie ścieka ona przez odpływy tylko na podsufitkę. ostatnio nawet jak trochę popadało to przy ostrym hamowaniu woda zaczęła się lać z lampki pod osłoną przeciw słoneczną tak jakby zbyt dużo tam sie wody zbierało. tylko cholera wie dlaczego :(
Opublikowano
Kolego miałem identycznie!!!! W lampce tylko brakował rybek :). Ja patrzyłem czy drut wyszedł dołem, może masz gdzieś zablokowany/przymarznięty odpływ i zrobił się zator. Najpierw wyklucz to, jeżeli nie to jak ci opisałem wyżej, ciemno, latareczka i jedziemy. Napewno znajdziesz.
Opublikowano
  • Autor

Mam nadzieje ze ta latareczka da mi odpowiedz skad tab woda leci. Dzięki za pomoc. :)

Acha jak juz pisze to może spytam sie czy masz możę zbędny sterownik ABS z końcówka 001 :)