Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam BMW 520 w kombi...

Problem mam taki iż od momentu gdy go kupiłem ciągle mi ubywa płynu z vchłodnicy....

Na poczatku latem uszczeliłem wszystkie rurki... ale jak uszczelilem gore to wywalalo mi dolem... uszczelilem dol gora znow sie lekko rozszczelnila...

i tak w kolko... wymienilem juz nawet tą śrubke do odpowietrzania chlodnicy nie pomogło... aktualnie jeżdże z otwartym korkiem od chłodnicy i jest ciut lepiej.... auto przestało się dusić i krztusić... co to może być i co zrobić ???

Opublikowano
M50 czy M20? Chodzi Ci o to, że cieknie Ci z chłodnicy czy uszczelniałeś co innego? Słowa, uszczelniałem wszystkie rurki mało mi mówią, troche zbyt ogólnie. Skąd Ci sie leje?

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
Witam. Ja miałem taki problem przed wymianą uszczelki pod głowicą.. Potem nagle problem ustał, jednak mój mechanik wspominał coś o uszczelnianiu tych węży rzeczywiście i o odpowietrzeniu.. A jak wyglądają spaliny w Twoim aucie? Bo skoro przy otwartym korku jest lepiej znaczy ze gdzieś próbuje zassać i dlatego te węże puszczają..

http://s20.postimage.org/bvfzkolkd/jay_and_silent_bob.jpg

Na jazdę bokiem jarają się wszyscy, a tak naprawdę ryzykują nieliczni.