Skocz do zawartości

E36 2.0i automat, kręci tylko do 2 tyś.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Prośba o info czy ktoś miał coś podobnego.

Mam E36 w automacje 2.0 i ostatnio wracając leśną , zaśnieżoną drogę czasami dawałem trochę gazu żeby pójść bokiem. i wszystko było ok. Po jakoś 15 minutach auto nie chciał o się wkręcać powyżej 2 tysięcy obrotów, czy to na D czy na innym biegu. Wogule nie chciał iść. Za to na P wkręcało się bez problemu do odcinki. Zgasiłem silnik, odpaliłem ponownie i do tej pory nic się nie dzieje, a zrobiłem już ponad 300 km od tamtego zajścia. Ktoś wie co to mogło być??

Opublikowano
no właśnie nie koniecznie, bo aż tak ostro nie dostała, jakiś tydzień temu z 1.5 godziny lataliśmy z kumplem i wszystko było ok. a teraz taki numer, hmm, dziwne...
Opublikowano

Panowie, podłączyłem auto pod kompa, mam INPĘ,

i wyskoczyły mi 4 błędy w skrzyni : jeden informujący z brakiem uziemienia(ground coś tam było napisane) , drugi mówił coś o prędkości , a trzecim był sensor temperatury oleju. Więc już wiem czemu czemu tak się stało. Skasowałem błędy, zrobiłem 40 km i ponownie podpiłem, błędów brak.

Za to ciagle pokazuje mi się bład sondy lambda, coś że niewłaściwe napicie??(nie wiem czy dobrze sobie tłumacze.\) auto ma LPG. może to od tego.

Opublikowano
No od jazdy po tym śniegu może tak Ci wytrzepało autem, że gdzieś na chwilkę masa się odłączyła, a jak skrzynia ma jakiś problem elektryczny to wiele błędów wyświetla...