Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jesli zle dodalem temat, to z góry przepraszam jestem tu nowy i wszystkiego trzeba sie nauczyc.

Witam wszystkich od jakiegos czasu jestem posiadaczem BMW 3 e46 2,0 diesel 1999 rok. od samego pocztku jak kupilem auto brakowalo jej mocy. jak bym jechal dieslem bez turbo. zaprowadzilem auto do mechanika podlaczal pod komputer ale nie wykryl zadnych bledów, sprawdzal przeplywke, wymienil weze podcisnienia,czyscil egr, zaslepial go. po jkims czasie wymienilem turbo i w dalszym cigu jest to samo.auto zachowuje sie w miare normalnie,nie dymi obroty nie faluja, Na kazdym biegu do 2700 obr, nie ciagnie powyzej 3000 zaczyna ciagnac chodz tylko na chwile. Rano ciezko jej zapalic bez gazu,kiedy juz odpali ciezko nia ruszyc. (w momencie kiedy jade autem i ma jakies 2000 obr. puszcze gaz i ponownie go dodam auto wyrywa do przodu jak strzala,a gdy zredukuje bieg znowu wraca i jest mul).tak jak by bylo cos zapchane. prosze o pomoc pozdrawiam

Opublikowano

Kolego tylko dobra diagnoza w czasie jazdy. Masz albo problem z pompą paliwa albo z sterowaniem turbiny.

Możesz spróbować odłączyć kabelek od wtrysku sterującego.

Opublikowano
jesli zle dodalem temat, to z góry przepraszam jestem tu nowy i wszystkiego trzeba sie nauczyc.

Witam wszystkich od jakiegos czasu jestem posiadaczem BMW 3 e46 2,0 diesel 1999 rok. od samego pocztku jak kupilem auto brakowalo jej mocy. jak bym jechal dieslem bez turbo. zaprowadzilem auto do mechanika podlaczal pod komputer ale nie wykryl zadnych bledów, sprawdzal przeplywke, wymienil weze podcisnienia,czyscil egr, zaslepial go. po jkims czasie wymienilem turbo i w dalszym cigu jest to samo.auto zachowuje sie w miare normalnie,nie dymi obroty nie faluja, Na kazdym biegu do 2700 obr, nie ciagnie powyzej 3000 zaczyna ciagnac chodz tylko na chwile. Rano ciezko jej zapalic bez gazu,kiedy juz odpali ciezko nia ruszyc. (w momencie kiedy jade autem i ma jakies 2000 obr. puszcze gaz i ponownie go dodam auto wyrywa do przodu jak strzala,a gdy zredukuje bieg znowu wraca i jest mul).tak jak by bylo cos zapchane. prosze o pomoc pozdrawiam

nie wierze że nie ma błędu ... musi być błąd zbyt dużej odchyłki kąta wtrysku powyżej +/- 2 stopni i to powoduje tryb awaryjny ... znajdź kogo z INPA/DISem w celu potwierdzenia ... jesli tak to niestety pompa kolego ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

kolego komputer nie pokazuje zadnego bledu zwiazanego z pompa, ale kat wtrysku jest 1 stopien do dolu, czy to może mieć jakis znaczenie. mechanicy którzy to widzieli mowili ze nie. jeden z mechanikow powiedzial ze gdyby byla to pompa auto chodzilo by nierowno itd. a umnie wszystko jest ok poza brakiem mocy.

ja nie jestem mechanikiem ale musze to ogarna bo mnie zaczyna to wku...!a mechanicy to tylko kase robia na ludzkiej niewiedzy.

jedez z mechanikow powiedzial ze moze to byc tez przyczyna pompy w baku paliwa. czy to ma jakis zwiazek?

Opublikowano
1 stopien to jest duzo. Wartosci powinny sie mniej wiecej pokrywac. Mi tez siadala pompa i nie bylo objawow
Opublikowano
najpierw napisz skąd jestes... póżniej zxnajdź kogo z Diesem Inpą kto sprawdzi auto podczas jazdy ...mechanik który sprawdza błedy kalkulatorem nie zawsze jest w stanie wszystko zobaczyć ...

Chiptuning Łódź

Opublikowano
auto bylo sprawdzane podczas jazdy dlatego wiem ze na pompie jest 1 stopien do dołu.

więc wklej parametry podczas jazdy i Ci powiem , potrzebuje cinienie turbo zadane i uzyskane oraz masę powietrza ...

Chiptuning Łódź