Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, zmieniam w swoim aucie fotele. Posiadam juz w domu ładne siedzisko z tym ze mają funkcje grzania( stare nie mają). Tutaj jest problem a mianowicie jak to wszystko poskładać do kupy, panel sterujący tez juz mam. Czy ktoś mogłby udzielić dobrych wskazówek? Czy jest też potrzeba kupna wiązki elektrycznej? A może jest ktoś z okolic Katowic kto by sie podjął takiej operacji oczywiscie odpłatnie.
  • Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Rozumiem ze panel sterujący trzeba zmienic, ok. jak wygląda sprawa z wiązka z przełącznika/sterownika do samych foteli? Istnieje gotowa wiązka?
Opublikowano
Rozumiem ze panel sterujący trzeba zmienic, ok. jak wygląda sprawa z wiązka z przełącznika/sterownika do samych foteli? Istnieje gotowa wiązka?

raczej ciężko o taką wiązkę bo ciężko wyizolować same fotele, łatwiej dorobić ... z którego roku są fotele bo to ważne ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
Tego jeszcze nie wiem ale się dowiem. Czyli co dokładnie trzeba zrobic? Połączyc kabelkami sterownik z fotelem? Facet od ktorego kupiłem fotele chce mi sprzedać instalacje + panel sterujacy za 350 zł, myśle ze to za duzo.
Opublikowano

To zależy czy jesteś w stanie ja sobie sam wykonać ...

Trzeba kupić panel w zależności co masz w aucie czyli asc lub dsc plus grzanie ...

Koniecznie kup go z wtyczka znaczy dwoma bo później jest problem ... Później już w miarę proste podłączenie foteli ... Jeden przewód fotela do masy drugi plusowy do panelu i jeden dodatkowy również do panelu ... Jak coś podam schematy ...gorzej z połączeniem samego panelu bo trzeba trochę kabli pociągnąć , między innymi zasilających panel o średnicy 4 mm

Chiptuning Łódź

Opublikowano
Prosiłbym tylko o w miarę przejrzysty schemat co do czego, jak co będę pytać. Zamierzam to robic w połowie lutego. A elektryk ile zarząda za taką usługę? Orientacyjnie.
Opublikowano
Bo ja z dziedziny elektroniki to raczej ciemny jestem..... także mogłbys mi napisac bądz podrzucic jakieś linki z wyjasnieniem co i jak
Opublikowano
Bo ja z dziedziny elektroniki to raczej ciemny jestem..... także mogłbys mi napisac bądz podrzucic jakieś linki z wyjasnieniem co i jak

Wszystko jest w wdsie ....łatwiej jak wytłumaczę ale to jak zdecydujesz sie montować samemu ...

Chiptuning Łódź

Opublikowano

Czesc,

TC tez jestem zainteresowany jakims schemacikiem :) zwlaszcza czesc podpiecia wlacznikow do instalacji

Quink

w tamtym tygodniu dojechaly zamowione: Guziki/przyciski grzania foteli (mial byc panel ale chyba sie nie dogadalem :/) + wiazka przycisk-fotel, niestety przecieta ale dorzuce czesc brakujacych kabli i zrobione. zaplacilem za to 110zl + przesylka wiec te 350 to duze przegiecie.

Jezeli schemat TC nie pomoze to zrobie fotki koncowek kabli - bedziesz wiedzial ktory gdzie podpiac, najlepiej jak bedziesz mial juz wtyczki, bo bez tego ciezko bedzie.

Pozdrawiam

eSo

Opublikowano

juz sie poprawiam :)

zakladalem ze ten panel z przelacznikami Asc itd. jest caly i potrzebuje takiego + przyciski foteli a okazalo sie ze to tylko zaslepka, wiec wystarczy ja tylko odpowiednio uciac :) i wrzucic nowe przyciski

TC zdjecia jesli chcesz wrzuce wieczorem

Opublikowano

no cena byla bardzo okazyjna wiec dlugo sie nie zastanawialem :)

ale nie ma co czekac az sie pojawia tylko pytac - tych moich nie bylo w liscie czesci ale byly grzane fotele wiec zapytalem czy jeszcze sa

ale co masz w koncu? czy dalej szukasz ? czy to moze problem zeby je dostac w UK ?

Opublikowano
Jak chcecie to zrobić jak z fabryki to polecam ściągnąć sobie EBA - jest tam instrukcja co i gdzie podłączyć razem ze schematem elektrycznym.