Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Panów:) Czy ktoś Was wymieniał zamki maski w e46?? dużo z tym roboty?? mam taki problem ze maska się zamyka ale ręką można ją otworzyć.

JEST TYLKO JEDNA MARKA AUT:)

Rozkoduje VIN

Opublikowano
spróbuj tą maske wyrególować i sprawdź linke od otwierania. Mi się linka w pancerzu blokowała i zamek utrzymywała tak jakby w pozycji otwartej. wystarczyło ją ustawić we właściwym miejscu i jest ok.
Opublikowano
Właśnie u mnie też się coś blokuje i zamek jest w pozycji "lekko zamkniętej" jeśli go odciągnę śrubokrętem to się elegancko zamyka. Chciałbym wyjąć zamki i linkę. Wyczyścić i nasmarować wszystko.

Rozkoduje VIN

Opublikowano
ja dłubiąc pod maską poprostu linke z zaczepów wyciągnąłem i zapomniałem o tym. może u ciebie też linka gdzieś się odczepiła i jest w niewłaściwym położeniu.
Opublikowano
a jest jakaś możliwość wypięcia tej linki bez demontażu zamka??

Rozkoduje VIN

Opublikowano
generalnie wyjęcie linki jest bardziej skomplikowane niż wyjęcie zamka ;) zerknij wzdłóż lewego błotnika czy linka nie jest gdzieś odpięta z uchwytów (tak jak u mnie) lub czy nie jest gdzieś załamana. Później to już zostaje wyciągnięcie zamka, ale to już nie pomogę, bo tego akurat (pewnie jeszcze - znając moje szczęście) nie robiłem
  • 5 lat później...