Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Powiadomienia mam uruchomione.Nadal nie działa. TomekW czy używasz do odczytu SMS oraz I mail snap-in adaptera ?

tak, używam snap-in'a

Opublikowano
Działa! Oni uprzedzają, że to może chwilę potrwać, widocznie ta "chwila" to kilka godzin. Od nastepnego dnia wszystko mi chodzi, to znaczy czytam SMS-y i auto je odczytuje tą miłą panią od nawigacji :shock:

u mnie w końcu również zadziałał odczyt sms, meile niestety - nie.

Opublikowano
Mnie też nie czyta maili. Ustwiłem wszystko (powiadamianie itp), ale prawdopodobniejest tak, że telefon musi "przyjąć" mail'a wtedy gdy jest sparowany, a ja nie miałem jeszcze sposobności tego sprawdzić.
Opublikowano

maile widać tylko jeśli telefon przyjmie maila kiedy jest sparowany i (u mnie) wpięty w snap-in; + oczywiście powiadomienia włączone.

widać tylko te maile, które "właśnie" weszły; nie mam możliwości przeglądu maili już odczytanych lub skrzynki pocztowej.

T

Opublikowano
Nie znormalnieją :( np. hot spot LTE kosztuje ponad 3000...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W Plusie byl podobny samsung za 1 zl przy abo rzedu 65 zl :mrgreen:

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Nie znormalnieją :( np. hot spot LTE kosztuje ponad 3000...

...znormalnieją na pewno Kolego. Nie widzę powodu aby adapter do IPhone 5 kosztował wiecej niż do IPhone 4. Tylko trochę czasu potrzeba, tj do lipca/sierpnia br.

Opublikowano
maile widać tylko jeśli telefon przyjmie maila kiedy jest sparowany i (u mnie) wpięty w snap-in; + oczywiście powiadomienia włączone.

widać tylko te maile, które "właśnie" weszły; nie mam możliwości przeglądu maili już odczytanych lub skrzynki pocztowej.

Pomimo spełnienia tych warunków u mnie mail'i nie widać. Zaznaczam, że mam iPhone 4. Może problem w tym, że mam 'zwykły", to jest najprostrzy snap-in, bez multimediów. Czy to może być problemem?

Opublikowano
TomekW. No odpowiedz jak jest z tym snap-in. Czy masz multimedialny że działają Ci maile?
Opublikowano

u mnie jest podobnie.

widzę maile i smsy tyle te które przyjdą podczas aktywnego połączenia telefon + samochód.

Dodam tylko, że mam Sony Xperia T z androidem 4.1.4 ( bo dopiero wtedy pojawił mi się odczyt maili i SMSów).. i używam tylko połączenia BT. Nie mam snap-in.

XmaX
Opublikowano
TomekW. No odpowiedz jak jest z tym snap-in. Czy masz multimedialny że działają Ci maile?

tak, mam multimedia snap-in i iPhone'a 4S.

działają mi maile i smsy ale tak naprawdę (wg mnie) to taki bajer; najwięcej korzystam ze snap-in do słuchania muzyki z tel; można to też zrobić przez BT lub kabel.

Prawdziwą zaletą snap-in jest wzmocnienie sygnału bo tel. korzysta z anteny zabudowanej w samochodzie... i dlatego go kupiłem

Opublikowano
Spokojnie, ja też się czieszę, że Ci działa po BT. Rozumiem, że i SMS i mail. Mój problem jest, że u mnie działa tylko SMS. Czy możesz, dla mnie i pozostałych, którym to nie wychodzi, opisać dokładnie jak masz skonfigurowane ustawienia w telefonie?
Opublikowano

W telefonie zakładka:

Bluetooth => (wejdź w BMW XXX) i zaznaczone mam: 1. Pokaż powiadomienia 2. Synchronizuj kontakty i zaznaczone 3 grupy kontaktów

- to tyle jeśli chodzi o ustawienia dla sms-ów i maili. Co fajne lektor z navi może je przeczytać - fajna niespodzianka:)

Z kolejnych ustawień jakie mam w Iphonie5 to usługi dla Teleservice (też fajna opcja) - nie wydaje mi się by coś mogła kolidować z Office

W każdym razie dla Teleservice reszta to:

Aby odczytywać poprawnie wiadomości:

1.Wybrać dany samochód BMW i aktywować „Pokaż powiadomienia”.

2.Wybrać „Ustawienia”, następnie „Powiadomienia”-> Wybrać „Wiadomości” ->

Aktywować: „Centrum powiadomień”, styl komunikatu na „Banery”, „Pokazuj podgląd” oraz „Na zablok. ekranie”.

- to z instruktażu z serwisu jak miałem skonfigurować phona dla Teleservice.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No, niestety, u mnie mail'e cały czas nie chodzą. iPhone ustawiony, hotspot udostepniony, bluetooth zaznaczony, wszystko jak opisałeś.

Może dlatego, że mam iphone 4 (bez S). Chociaż opis do pliku update 1006 mówi:

"Telefon:

• Apple: iPhone 3GS, 4, 4S, 5 (iOS 5, iOS 6)

• Office:

-Wsparcie dla wiadomości email

-Wyświetlanie wiadomości tekstowych iPhone z iOS6"

oraz w wersji anglojęzycznej:

"Phone:

> Apple: iPhone 3GS, 4, 4S, 5 (iOS 5, iOS 6)

> Office:

-Improved support for email messages.

-Improved display of text-message sender on iPhone devices with iOS 6."

A więc. powinno działać a nie chce :mad2:

Opublikowano

Kurka... muszę się wyprostować. Maile faktycznie mi nie chodzą. Pokazuje się ikonka od sms i maili ale faktycznie melduje tylko nadchodzące sms-y...

Sorki że wprowadziłem w błąd - byłem nieświadomy. Będę dalej się bawił jak do czegoś dojdę dam znać. :duh:

Opublikowano

TomekW, dobrodzieju - jesli u Ciebie maile działają, to opisz dokladnie Twoje ustawienia w aucie i w iPhonie. Może robimy z Minio_78 jakiś błąd, ktorego nie widzimy.

Opublikowano
A w ogóle to pozwalam sobie sklonować ten wątek w dziele "Telefony", bo przecież to nie tylko problem X3F25, ale dotyczy wszystkich, powiedzmy "nowych" BMW.
Opublikowano

TomekW, dobrodzieju - jesli u Ciebie maile działają, to opisz dokladnie Twoje ustawienia w aucie i w iPhonie. Może robimy z Minio_78 jakiś błąd, ktorego nie widzimy.

nie ma problemu; tylko małżowinka musi wrócić czołgiem (tak nazywamy nasze X5) z miasta :-)

wrzucę jakieś screenshoty z iPhone'a i fotki z ustawień z auta; w aucie jest opcja w menu, którą odkryłem przypadkiem a to chyba jest klucz do maili...

chwila cierpliwości, będzie jeszcze dzisiaj