Skocz do zawartości

turbina? 320d dziwnie chodzi pomocy !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od dluzszego czasu zauwazylem dziwne dzwieki, jakby jakiegos wentylatora, wydaje mi sie ze to jest turbina, ale oby nie:( prosze o dokladnie odsłuchanie filmu, głównie przy dodawaniu wiecej gazu sie to oddzywa, moc troszke słabsza, myslalem ze to jest dmuchawa. Ponizej wklejam link z filmem i licze na waszą pomoc !

++++++++++++++++++++++++++

http://www.sendspace.pl/file/8a421c8c973c23b8ed18693

Opublikowano
  • Autor
wrzucilem filmik na sendspace trzeba pobrac i zobaczyc .
Opublikowano
weż wrzuc to na youtube i nie rób scen,jakość tego filmiku jest kiepska i nic nie słychac ani widać
Opublikowano
  • Autor

prosze kolego, mysle ze pomozesz:)

Opublikowano
pomógł bym gdybym cos usłyszał a ten filmik to porażka,dałem glosniki na ful i nic nie słychać,nikt Ci nie pomoze po tym filmiku
Opublikowano

mamy już takie telefony że nagrywają w "fullHD" a z tego co tutaj wrzuciłeś nie ma szans coś posłuchac. Weź no pożycz od kogoś telefon porządny i nagraj, otwórz maske niech ktoś gazuje, turbina nie potrzebuje jazdy żeby się kreciła, na postoju działa tak samo jak podczas jazdy.

no i bład poduszki skasuj (usuń przyczyne błedu) bo wjedzie ktoś w ciebie i potem całe życie bedziesz płakać że mogła ci się poduszka jednak otworzyć.

szukam
Opublikowano
  • Autor
pod koniec słychać. Przy dodawaniu gazu slychac jakby bralo lewe powietrze, taka dmuchawe chocby... postaram sie cos zrobic, a poduszka to emulator maty pasazera..
Opublikowano
no to tym bardziej skoro naprawa kosztuje około 1zł i trwa 5 minut.
szukam
Opublikowano
  • Autor

widze ze na forum same złote raczki, a moja wiedza to mniej niz 1%. panowie mysle ze mam filmy w lepszej jakosci i efekcie.

popatrzcie jak chodzi to auto czy mu cos dolega. wymienilem termostaty, uszczelnilem pompe, nowe swiece, paski, ogolnie raczej porobione i kazdy twierdzil ze jest w dosc dobrym stanie , i panie kemot prosze o pomoc z tą matą pasażera.

Opublikowano

odpisałem ci na PW jak sprawdzic bo według mnie jakiś luz na turbo jest i trze łopatkami po obudowie. Albo nieszczelnośc jakaś i powietrze ucieka. Ale chyba bardziej jest to dzwiek tarcia niż syk powietrza.

Co do maty też ci odpisałem :)

szukam
Opublikowano

Mysle ze to nie turbinka, jakby tarla lopatkami to musial by byc luz na wirniku a jak by byl luz to by gwizdala ...choc niekoniecznie.

Doloty nieszczelne...chm , musial by chyba zaczac kopcic .

Jednak i tak trzeba wszystko sprawdzic zeby wyeliminowac poszczegolne podzespoly.

Jak sie uporasz z problemem napisz co bylo.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
nie wiem czy sie smiac czy plakac. problem to usterka na 1min, harmonijka wyszła spodem i brała luft :D:D opanowane.