Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich :) Szukałem i nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Dlaczego w moich lampach nie palą się środkowe żarówki, chodzi mi o te wewnętrzne czyli te mniejsze

http://img266.imageshack.us/img266/3964/74590305.jpg

Generanie mam ponoć Bi-xenon skrętny (wersja E91 przed liftem), auto mam od niedawna, sprowadzone ze Szwajcarii, byłem ostatnio na przeglądzie i zauważyłem właśnie tą dziwna rzecz, że są:

- światła postojowe - ringi

- światła mijania czyli palą się te zewnętrzne

- swiatła drogowe (czyli tzw długie) również palą się na zewnętrznych ale widać że następuje odsłona xenona, czyli tzw bi-ksenon...

czy dobrze prawię ?? jeśli nie to prosze mnie poprawić :) ale chodzi o to ze nie pali sie wcale wewnętrzny reflektor (zaznaczony na foto) , o co kaman ??

Druga sprawa jest taka, że lampy były wymienione (bo stare miały połamane mocowania) i pojawił się taki problem że nie skręcają, czy to trzeba jakoś zaprogramować żeby zaczęło działać ? na tablicy wyświetla mi się komunikat o niedziałającym skręcie lamp.

z góry dziękuje za pomoc, pzdr Barabus

Opublikowano

U mnie wewnętrzne palą sie w dwóch pozycjach jeśli można to tak nazwać

A. Same w momencie kiedy mrugam długimi naprzyklad żeby kogoś ostrzec

B. Razem z zewnętrznym ksenonem gdy włączam długie na stałe , w xenonie otwiera sie wtedy przesłona.

Błąd który wyświetla komputer nie świadczy o niezakodowanych modulach lamp tylko o ich uszkodzeniu.

Niezakodowany moduł nie będzie prawidłowo działał ale nie będzie wyświetlany błąd.

Najpierw zdiagnozuj który moduł padł potem wymien i zakoduj.

Pozdrawiam

Szymon