Skocz do zawartości

E32 Nie mogę otworzyć zamka (!!!)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kupiłem w sobotę E32 rocznik 88 z gazem. Samochód stał kilka tygodni nie ruszany i miał padnięty akumulator. Samochód posiada centralny zamek nieoryginalny.

Po przejażdżce zostawiłem samochód pod domem i zamknąłem go z kluczyka, tak że po przekręceniu zamka w drzwiach kierowcy zamknęły się wszystkie 4 zapadki.

Przychodzę rano, centralny nie działa. Myślę - OK, padł akumulator. Próbuję otworzyć zamek od strony kierowcy i pasażera normalnie, mechanicznie - NIC!

Popsiukane odmrażaczem ale nie w tym tkwił problem, zamek nie jest zamarźnięty. Normalnie się kręci, ale zapadki nie wyskakują do góry.

Ktokolwiek miał podobną sytuację lub podejrzewa w czym możę być problem? Nie mogę w tym momencie dostać się do auta !

Opublikowano

Witam , nowego posiadacza E32 na forum :)

Bierz szuszarke do włosów i podgrzej zamek . Jeżeli to nie pomorze, mogł padnąc ci podnosnik na zapadce.

Pozdro

Opublikowano

Cześć :)

Otóż dziwne byłoby że w obydwu zamkach taki myk padł. Kurde, nie wierze ,że jest zamrożony. Nalałem od wała tego siuwaxu do odmrażania, nalałem wd-40 i nic!

Znalazłem cośtakiego na jakimś forum:

no ...rozpracowałem to otwieranie według niemieckiej książki (instrukcji obsługi auta) a więc trzeba podnieść klamkę z drzwi od kierowcy (tylko te drzwi!!),następnie kluczyk przekręcić do oporu w lewo a następnie w prawo też do oporu , niestety nie da się tego zrobić jeżeli ktoś zamyka tak jak ja na tę dodatkową blokadę przed włamaniem tzn.przekręca w prawo a potem jessazcze raz do oporu w prawo (wtedy ryglują się drzwi na dodatkowe zabezpieczenie przed włamskiem )

przed chwilą byłem wypróbować. ani od kierowcy ani od pasażera nei zadziałało. dla mnie to jest jakas kuriozalna akcja, że tej beemki nie da sie otworzyc zwyczajnei z kluczyka jesli padł aku. opadam z sił, strasznie nieprzyjemny początek z siódemką :/

Opublikowano
Auto poprostu stworzone, do garażu ciepłego. To seria 7er , trzeba się przyzwyczaić , ja lubie wydawać kase na to auto, bo wiem że warto . Wymien podnosnik lub go sprawdż. :cool2:
Opublikowano

Kupiłem w sobotę E32 rocznik 88 z gazem.

Przychodzę rano, centralny nie działa.

Ktokolwiek miał podobną sytuację lub podejrzewa w czym możę być problem?

Podejrzewam, że zamek mógł zostać zagazowany, jak nie przymierzając jakiś..... :lol:

A tak na poważnie to przekręć zamek w drzwiach pasażera w lewo pokonując opór, czyli kluczyk musi dojść do pozycji w poziomie...jeżeli to nie wyda, to tylko przez bagażnik...

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

okazało się, że na prawdę nie da sie jej otworzyć bez prądu. trzeba było podłączać się przez lampkę z bagażnika przez kable do aku kolegi. wtedy popłynął prąd i zapadki odskoczyly normalnie z centralki. ale to słaby motyw, biorac pod uwage ze aku jest pod tylnią kanapą ;)

na szczęście odpalone 3,5 lytra poprawiło mi początkowe niesympatyczne wrażenia, jeśli chodzi o siódemkę :)