Skocz do zawartości

BMW e36- automat problem ze skrzynia... tryb awaryjny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam taki problem, samochód stał ok 3 miesiące podczas mojego pobytu za granica... Po powrocie, sprawdzeniu wszystkich płynów itd, chciałem się przejechać, wrzuciłem R i zero rekacji... jakby nie było biegu, na D jedzie normalnie, po wrzuceniu na P i ponownie na R bieg wsteczny już był ale towarzyszyło mu szarpnięcie oraz zapalenie sie kontrolki na desce rozdzielczej trybu awaryjnego. Raz skrzynia po odpaleniu jest od razu w trybie awaryjnym, raz nie ale biegu wstecznego nie ma dalej... Miał ktoś z was coś takiego i mógłby poradzić co moze być zepsute ? To problem bardziej mechaniczny czy może elektryki ? Dodam jeszcze ze wcześniej wszystko działało bez zarzutu w skrzyni . Pozdro
Opublikowano
Podstawą w skrzyni automatycznej jest akumulator w świetnej kondycji, jeżeli długo stał możliwe, że jest za słaby. Podmień akumulator od kogoś i sprawdź czy działa normalnie... I druga sprawa musisz skasować ten błąd ...
Opublikowano
O to chodzi, że komputer nie łączy sie ze skrzynia, silnik nie wykazuje żadnego błędu ... a akumulator być może faktycznie jest za słaby...ale myślisz że przyczyną może być za słaby akumulator ?i nie byłoby tylko biegu wstecznego? bo jest bodajże 50 w chwili obecnej, żona wzięła sobie do samochodu z BMW bo jej padł. Sprawdze czy to faktyczni wina akumulatora:),
Opublikowano

Jeżeli wcześniej wszystko działało to najprawdopodobniej to jest wina akumulatora, u kuzyna tak właśnie było, Tylko u niego działał tylko 3ci bieg auto ledwo co jechało, po podmiance aku skrzynia działała jak wcześniej.

Pozdrawiam

Opublikowano
To ja mam tak samo,tylko 4 bieg w trybie awaryjnym:) auto jeździło wcześniej dobrze a po podłączeniu tego akumulatora przestało, podepne później z dostawczaka 100aH i zobacze :), dzieki za podpowiedz mam nadzieje ze sie uda:)
Opublikowano
Nic to nie dało, podpiąłem akumulator 100 aH, świeżo naładowany i nic... Dalej tylko tryb awaryjny;/ . Jakieś inne sugestie ? Może sterownik skrzyni jest walnięty ?