Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich mam problem z autem ktore kupilem nie dawno, pod komputerem pokazuje wypadanie zaplony na 1,2,3,5,6 cylindrze i swieci mi sie czek a dzis podpielem ponownie kompa to pokazaly sie bledy;

EE Przerywacze spalania cylinder 1

F2 Przerywacze spalania cylinder 5

EF Przerywacze spalania cylinder 2

E1 Przerywacze spalania cylinder 4

E4 Odchylenie mieszanki rzad 2 zbyt duza odchylka

E3 Odchylenie mieszanki rzad 1 zbyt duza odchylka

CA Regulacja lambda zderzak rzad 1 mieszanka za uboga

CB Regulacja lambda zderzak rzad 2 mieszanka za uboga

Mialbym wielka prosbe moze ktos pomoze mi w rozwiklaniu tego i w naprawieniu auta

Pozdrawiam

Opublikowano

lewe powietrze,

do sprawdzenia:

po pierwsze odma, przewody odmy - najprawdopodobniej to będzie to

jeśli nie pomoże - uszczelka pod pokrywą zaworów, okulary. Zobacz czy świece nie są w oleju z zewnątrz

sprawdź dise - nic nie kosztuję, da się zregenerować. poszukaj na forum jak to zrobić

rzadziej przepływomierz

świece dawno wymieniałeś?

Robota to prymitywny sposób spędzania wolnego czasu ;)
Opublikowano
nie ma oleju na swiecach sa suche, swiece zmienione w tamtym tygodniu a wczoraj postawilem auto to mechanika by wymienil odme na nowa i ma posprawdzac caly dolot czy gdzies nie ma nieszczelnosci
Opublikowano
na forum powinno się napisać, że za nim o cokolwiek zapytasz, przy wypadaniu zapłonu i błędach sond lapbda wymień odme. chyba każdy z m54 to przerabiał
Opublikowano
w skład odmy wchodzą przewody i separator, więc pod pojęciem "odma" kryje się to jako całoś