Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napisałem do BMW na Śląsku bo też czeka mnie pierwszy przegląd po zakupie. Zapytał o serwis składający się z wymiany oleju, filtra oleju, powietrza, paliwa, p.pyłkowego i płynu hamulcowego.

BMW Bawaria-Motors Katowice: Robocizna 622,38 zł + części 1296,91 = 1919,29 zł

BMW Gazda Gliwice (serwis rusza 1.02) od czwartku obiecuje mi wysłanie kosztorysu... Jak dostanę odpowiedź to napiszę. Na razie BMW Gazda zamiast walczyć o klienta pokazuje, że jakość nie będzie odbiegała od ich salonów FIATa :) Zobaczymy czy ceny też będą jak w Fiacie...

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Dzisiaj zostałem trochę zaskoczony przez ASO w Poznaniu-prosiłbym o Waszą konfrontację i napisanie jak wygląda sprawa cenowo u Was.

Chodzi o wymianę klocków z przodu w e81-dałbym sobie rękę uciąć,że rok,dwa lata temu płaciłem około 1500 PLN za przód i tył, dzisiaj zaśpiewali mi 1300 PLN za sam przód (same klocki, bez tarcz). Tez macie takie ceny za wymianę klocków?

Inna sprawa,że wcześniejsze "jedynki" już były bez pakietu serwisowego, a obecna jest z podstawowym pakietem. To możliwe,że ceny serwisu są dla "pakietowych" aut są wyższe (i wyrównują sobie "straty" na darmowych wymianach oleju etc)???

p.s.Cena podana przeze mnie obejmuje materiał i robociznę (oczywiście wszystkie pierdoły typu czujniki,kasowanie inspekcji etc)

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano
W Krakowie placilem okolo 160zl za wymiane oleju, filtrow. Kupilem filtr oleju, olej, filtr przeciwpylkowy, filtr powietrza. Tego ostatniego nie wymieniano. Pieczatka w ksiazce jest. Nie specjalnie tego dnia mialem czas szukac innego serwisu, w nieautoryzowanym pewnie 100ke mniej.
Opublikowano
http://img202.imageshack.us/img202/2025/serwis.png

Inchcape Warszawa, sprzed roku chyba

To jak to jest ze każde ASO ma inne stawki ??? Nie potrafię tego pojąć a było już o tym pisane w innym temacie :mad2: :mad2: :mad2:

Dlaczego tego nie ujednolicą ???

Wolny rynek mamy :D

Podliczając wymiane: oleju, f. pow, f. paliwa + przegląd podstawowy daje nam sume 590,4 zł

W Krakowie placilem okolo 160zl za wymiane oleju, filtrow. Kupilem filtr oleju, olej, filtr przeciwpylkowy, filtr powietrza. Tego ostatniego nie wymieniano. Pieczatka w ksiazce jest. Nie specjalnie tego dnia mialem czas szukac innego serwisu, w nieautoryzowanym pewnie 100ke mniej.

Tutaj za to samo kolega 160zl ?

Dlaczego AŻ takie rozbieżności? W Krakowie w którym serwisie robiłeś serwis? Ponieważ dzwoniąc do M-cars BMW dostałem info że wymiana WSZYSTKICH filtrów + oleju + przegląd to kwota 600zł.