Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy tak jak temacie, co może być przyczyną zapalenia się kontrolki od trakcji...dziwna sprawa bo auto się nigdzie nie zakopało, nie zawadziłem o krawężnik itp. Nagle podczas odpalania auta zapaliła sie kontrolka i no stop się świeci....Dodam że ręczny sie nie świeci tylko i wylącznie kontrolka od kontroli trakcji..Jest w stanie ktoś podpowiedzieć gdzie szukac przyczyny? Na dniach auto zostanie podłączone pod kompa jednak może ktoś ma jakies sugestie co to może być...?

Dzięki z góry za pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano
Hmm własnie poszedłem teraz jeszcze raz zobaczyć i co się okazuje....że kontrolka zgasła i się nie świeci...może faktycznie akumulator słaby, choć auto garażowane:)
Opublikowano

No właśnie auto 2006/2007 ale aku jeszcze ori od nowości siedzi:) trzeba będzie się zainteresować nowym aku:)

Dzięki za podpowiedzi i sugestie:)

Pozdrawiam,

Opublikowano

też miałem podobny problem z tym że u mnie przyczyną był pęknięty kabel od czujnika abs ten który jest przypięty bezpośrednio do koła, nie wiem jak to się stało ale wyglądał jakby ktoś go podciął, po wymianie wszystko wróciło do normy, na początku też raz świeciło raz nie

pozdrawiam

Opublikowano
Hmmm no narazie u mnie przestało się świecić;/ jak sie bedzie zapalała to lukne albo aku albo właśnie ten czujnik może się gdzieś przetarł/przerwał.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Podlacz pod kompa i bedziesz wiedzial wszytsko,mozesz tez miernikiem sprawdzic napiecie!

Ja w swojej mialem aku z 2004 i chodzil idelanie lecz byla okazja wiec go wymienilem.

Jeszcze moze byc problem z czujnikiem skretu...albo aku

Opublikowano
Też miałem zerwany kabelek od ABS/DTC. Myślę, że ten element jest słabo zabezpieczony w E87 i przy ostrych hamowaniach się niszczy. Aczkolwiek w zimę usterka ESP jest chyba jak najbardziej na miejscu :)))