Skocz do zawartości

Ciśnienie oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Bardzo długo pali mi się kontrolka oleju nim zgaśnie, zaraz po odpaleniu. A w te mrozy to już wogóle. Nawet jak sie rozgrzeje to nie gaśnie od razu a przeciez powinna prawie natychmiast. Co sądzicie na ten temat?

Pozdrawiam

Opublikowano

Powinna zgasną zaraz jeśli zapalasz na biegu powinna gasnąć w momęcie uruchomienia silnika. Może masz b.niski poziom oleju albo dawno nie wymieniałeś i jest gęsty, możliwe że czujnik klęka albo pompa.

Ciśnienie oleju powinno wynosić 0,5-2,0b/800rpm

Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano

Podejrzewam ze zacinaja sie zaworki ktore sa umieszczone w obudowie filtra oleju.Mialem to samo.Trzeba odkrecic obudowe i dobrze umyc.Koniecznie sprawdz te zaworki.Zanim pompa napompuje do filtra to troche

schodzi i dlatego kontrolka sie dlugo swieci.Ja tak zrobilem i jest spokoj.

Opublikowano
Podejrzewam ze zacinaja sie zaworki ktore sa umieszczone w obudowie filtra oleju.Mialem to samo.Trzeba odkrecic obudowe i dobrze umyc.Koniecznie sprawdz te zaworki.Zanim pompa napompuje do filtra to troche

schodzi i dlatego kontrolka sie dlugo swieci.Ja tak zrobilem i jest spokoj.

Też chciałem się za to zabrać ale czy nie trzeba zamówić wcześniej nowej uszczelki dla 100% pewności szczelności połaczenia ?

No i w krórym miejscu znajduja się zaworki pytam bo nie chcę niczego popsuć czy zgubić :worried:

Opublikowano
na tym szkicu nie widac zaworkow - sa one umieszczone u podstawy obudowy filtra - jak ja odkrecisz to napewno zobaczysz ....