Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Na wstępie napiszę, że do automatu żadnych rad nie znalazłem. Dzisiaj podczas zabawy na śniegu zauważyłem, że tempomat w mojej buni przestał działać. Zielona kontrolka normalnie się zapala, ale nie ma reakcji po naciśnęciu +/-. Do tej pory tempomat chodził bez zarzutów. Możliwe, że stało się to po tym, jak wypadłem poza tor i trochę mnie "potrzepało". Czy od razu wymagane jest podpięcie do kompa, czy może jednak orientujecie się co to może być? Ludzie w innych wątkach pisali, że w manualach to może być czujnik sprzęgła, albo czujnik ABS. Co z automatem?

Pozdrawiam.

Opublikowano
zabawy na śniegu, przez to rozumiem, że sprawdzałeś na małej prędkości, sprawdź na większej przy 60 km/h czy działa, tempomat działa chyba od 40 km/h ale ręki nie dam uciąć :)
Opublikowano
Temat raczej do usunięcia. Przed chwilą miałem małą przejażdżkę i tempomat z powrotem działa. Jednak po ślizganiu nie działał, sprawdzałem na obwodnicy w powrocie do domu, nie przy wolnych poślizgach :P. Próbowałem też gasić silnik i odpalić jeszcze raz, ale wciąż nie działał. Nie wiem, być może jakieś zwarcie chwilowe? Nie mam pojęcia, grunt, że znowu działa, tempomat świetna sprawa. Pozdrawiam.