Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wymiana zarowki przedniej z reguly wydaje sie bardzo prosta czynnoscia jednak ja mam osobiscie problem - moze nie tyle z wymiana zarowki od postojowych lecz lewego przedniego migacza. Proboealem wyciagnac cala lampe jednaka tak sie srubka zapiekla ze nie da rady odkrecic. Tak wiec moje pytanie brzmi czy mozna dojsc do tego lewegoe przedniego - nie bocznego migacza nie wyciagajac lampy ?

Dzieki

Opublikowano

Ostatnio postanowiłem sprawdzić czy w przednich kierunkowskazach zastosowano żarówki z symetrycznym czy też asymetrycznym mocowaniem. Instrukcja podaje, że wymiany dokonuje się bez demontażu reflektora. Dostęp do żarówki jest jednak koszmarny; z prawej strony udało mi się wcisnąć we wnękę między blachami lewą dłoń, odpowiednio ją przekręcić i przyświecając sobie latarką, wymontować żarówkę wraz z uchwytem. Niestety, z lewej strony ta sztuka mi się nie udała.

EDIT: okazuje się, że jest prostszy sposób: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=150016