Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

ZDJECIE W LINKU NA SAMYM KONCU

Witam, szukam , szukam i nie znalazlem, mam komputerek OBC, ale inny niz wszyscy

mianowicie po bokach wyswietlacza mam po 2 przyciski - 1, 10 po drugiej 100 i 1000.

pod wyswietlaczem mam 2 rzedy przyciskow.

Wyswietla mi temperature w F , i godzine w trybie 12 godzinnym, srednie spalanie i inne funkcje nie dzialaja, nie wiem czemu ale sa wyswietlane w milach. Jak to przestawic?? nie dziala sposob na Landy w Test 11 wziety z stronki powyzej.

pozdrawiam

Edytowane przez flash
Opublikowano

Zmien jezyk na Niemiecki a to napewno bylo na forum :search:

Ale ok:Możemy to zrobić na dwa sposoby - wciskając prawy przycisk na konsoli zegarów i przekręcając kluczyk do poz. 1 lub najpierw przekręcając kluczyk do poz. 1 i wtedy wciskamy prawy przycisk na konsoli - kolejność nie ma znaczenia. Trzymamy go do czasu pojawienia się na wyświetlaczu nazwy języka ok. 10s.

Puszczamy przycisk i wciskamy go ponownie na ok. 10s do wyświetlenia się następnego

Jak już wybierzemy właściwy to puszczamy przycisk i przekręcamy kluczyk do poz. 0

Pozdro

Pozdrawiam wszystkich chorych na tzw chorobe BMW :)

http://img500.imageshack.us/img500/4504/06102004bmwe34series5m5resize3.jpg

Opublikowano
a widzisz, i tu zonk, ja nie mam prawego przycisku , mam zegary bez wyswietlacza, a na srodku mam wyswietlacz od skrzyni automatycznej. mam tylko lewy przycisk do kasowania licznika dziennego.
Opublikowano

To sorki ze nie pomoglem ale poczekaj to moze inni Ci pomoga

Pozdro

Pozdrawiam wszystkich chorych na tzw chorobe BMW :)

http://img500.imageshack.us/img500/4504/06102004bmwe34series5m5resize3.jpg

Opublikowano

Witam

Sprobuj tak jesli masz ten przycisk do kasowania licznika dziennego wcisnij go i trzymaj (skasuje sie licznik dzienny) nastepnie przekrec kluczyk na pierwsza pozycje nie puszczajac tego przycisku, wtedy powinny sie zmienic jezyki. Powinno dzialac POWODZENIA

Opublikowano

ja nie mam jezykow !!! w moich zegarach nie ma nic poza wyswietlaczem biegow z automatu, czyli P,R,N,D,4,3,2. nic nie daje trzymanie zerowania.

komputerek o ktory mo chodzi jest kolo radia, nie w zegarach. a jest inny niz podalem na linku.

ma 2 rzedy przyciskow i 4 obok wyswietlacza.

Opublikowano

dla identyfikacji podam ze w prawym dolnym rogu mam przycisk S/r i brak u mnie przyciskow oznaczonych w innym OBC jako DIST i ANK.

obok wyswietlacza nie mam przycisku C/F albo KM/M tylko 4 przyciski 1,10,100,1000.

nadal mam temp w F a predkosci w Milach, pozatym nie umiem uzywac innych opcji srednie spalanie, czy inne. nawet nie wiem co to potrafi.

pozdrawiam i prosze o info , moze ktos ma taki komputerek jak ja??

-------------------

edit: to moje OBC nazywa sie OBC III, i nie mam wyswietlacza w zegarach

• 4 tygodnie później...