Skocz do zawartości

325i cabrio chodzi nierówno, strzela, stuka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z moją e36 325i vanos

Mój silnik to m50b25 vanos

Beemka chodziła bardzo dobrze. Zostawiłem ją na noc i rano próbując ją odpalić , kręciła bardzo ciężko i długo. Gdy odpaliła chodziła bardo nierówno jakby nie pracowała na wszystkie cylindry, w środku było czuć benzynę, nie trzyma obrotów, ma bardzo słaba reakcje na gaz, i słychać stukanie. podczas jazdy wogóle nie ma mocy.... wymieniłem czujnik położenia wałka rozrządu ale nic to nie dało. Bmw jest na osprzęcie boscha. Proszę o pomoc, może ktoś wie co jej dolega. Pozdrawiam

Opublikowano
często wina jest w czujniku położenia wału nie wałka
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
często wina jest w czujniku położenia wału nie wałka

może być tak jak tu kolega pisze wyżej miałem podobnie wymieniłem czujnik wałka a za tydzień walnął wału objawy długo odpala a potem strzał w korektor (grozi rozpierduchem kolektora ) komp może załatwić sprawę !!

Opublikowano

no ale też wam stukała i nie miała mocy?

Było czuć benzynę?

Myślałem jeszcze o czujniku stukowym ale niestety póki co nie mogę nigdzie takiego kupić....

Opublikowano

tak bo wtedy wychodzi w tryb awaryjny powiem krótko iskra na świece idzie ale ona tego nie widzi i jak długo kręcisz to gromadzi sie w korektorze mieszanka i jest wybuch

(tryb awaryjny tak jakby miała z połowy mocy )

• 2 tygodnie później...