Skocz do zawartości

W jaki sposób odnowić listwy chromowane E39?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam was koledzy, wszystko ładnie pięknie gdyby nie te listwy chromowane ....są jakieś takie matowe i poszarzałe, czy można jakoś je wyczyścić??
Opublikowano
Trudno coś doradzić bez fotek ale jakaś pasta polerska i cierpliwość jeżeli będziesz robił to ręcznie
Opublikowano
Możesz próbować pastą polerską do chromu i aluminium, jeżeli są mocno zmęczone to cudów nie zrobisz ale warto próbować. Taka pasta koło 10zł kosztuje jest niemal na każdej stacji a w motozbycie już na pewno.
Opublikowano
  • Autor
dzięki koledzy za podpowiedzi, dokładniej chodzi mi o te listwy na drzwiach i zderzakach, czy wogóle ktoś coś takiego robił?
Opublikowano
Na forum kosmetyka aut na pewno coś znajdziesz tam są ludzie jak to się mówi pozytywnie zakręceni
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor
Witam ponownie, zakupiłem paste Autosol, rzeczywiście działa, roboty trochę przy tym było i trzeba posiedziec przy tym i dokladnie to robic zeby nie uszkodzic lakieru, ale jest efekt i listwy sie błyszczą, a miałem coś takiego jak kamień na kranie w łazience, ogólnie polecam wam ta pastę
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Warstwa chromu na tych listwach jest na tyle gruba, że nie przedarłeś się nigdzie do plastiku ?

Foak Polisz Góvvnerment End Loł :]

Średnie spalanie w cyklu mieszanym: 10,1L Pb/11,8L LPG / 100 km

Moje autko: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=151&t=245534