Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

jak w temacie mam taki błąd który wyskakuje i nie da sie skasować a dotyczy palących się kontrolek dsc i ręczny na żółto. może ktoś z was spotkał się z taką sytuacją .

Opublikowano

Witam.

Dzięki za odp . co do screenu to nie mam bo mechanik wydrukował mi jedynie coś w stylu paragonu na którym pisało 5E20 czujnik ciśnienia i to wszystko . Mój mechanik stawia że to cała pompa abs nie wątpliwie chłopak zna sie ale to bardzo duży koszt i chciał bym to skonsultować. badając ten kod błędu w internecie znajduje informacje że występuje on w nowszych modelach niż e46 przeważnie w jedynkach i trójkach ale po 2005 . jeśli wiedział byś coś w tym temacie to wielka prośba bo jest zima i ten system jest niezbędny . pozdrawiam

Opublikowano
Wafeltom dzięki kolego za wsparcie. mam dobrą informacje bo po dwóch suchych dniach w garażu auto zaczęło działać. trochę się cieszę bo studiowałem temat DSC i koszty to makabra. jednak nie chcę się poddać i chcę znaleźć przyczynę. Na pewno jest jakiś związek z deszczem bo kontrolki zapaliły się w paskudną deszczową mocno pogodę a zgasły po postoju dwu dniowym w garażu pod domem Może masz jakiś pomysł ?? komp pokazywał błąd czujnika więc w tą stronę powinienem szukać. czytałem też gdzieś na forum że w podobnym przypadku odpowiedzialna była masa przy akumulatorze lecz paliła się jedna kontrolka więcej od abs u mnie tylko dwie. POZDRAWIAM