Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam przymierzam sie do kupna tylnego mostu z powodu jakis dziwnych stukow po sprawdzeniu zawieszenia na szrpakach wszytsko wyszlo ok , a po blizszych ogledzinach wychodzi ze to most , teraz sprawa taka czy ten most pasuje z silnika np 320ci czy musi byc z 318i 1.9 , moze ktos ma do sprzedania jestem zainteresowany .prosze o pomoc :)
Opublikowano
sa to znane gluche stuki przy zmianie biegow , sprawdzilem tez tak zostawiajac na biegu samochod i ruszanie spod kanalu przod tyl delikatnie i dziwne dzwieki sie wydobywaja z mostu jak i luz na osiach tu przy moscie wiec ja obsawiam ze most , bo zawieszenie jest naprawde sztywne
Opublikowano

a wszelkie gumy koło mostu wymienione ? tam jest sporo elementów gumowych które potrafią stukać. Szukaj słynnej tulei 9. Chyba że już to wszystko sprawdziłeś i tylko podmiana mostu coś pomoże.

Sam to mam i w sumie raczej ignoruje bo walka z tym rzadko kończy się powodzeniem.

szukam
Opublikowano
o to chodzi ze wszytsko ok , teraz w czasie jazdy mam stukania przy 40 km/h jest najglosniej jakbym mial felge kwadratowa , ale po dokladnych ogledzinach wychodzi ze most bo do niczego nie ma sie co przyczepic spr wszytskie tuleje gumy poduchy na lapach , w czasie jazdy doszly stuki z tylu jtak jakbym jechal z czym w kolo naprawde trudno opisac ;/