Skocz do zawartości

BMW e36 1.8 is nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

WIec tak. Przed swietami odstawilem samochod pod blok.

Bylo kij caly paliwa i przez swieta nie jezdzilem. Wczoraj wlalem 20l paliwa i chcialem odpalic... ale tu lipa.. Krecilem rozrusznikiem z 10 min.. az aku padl... na zaciag tez nie chciala odpalic.. Myslalem ze pompka... Wiec wsadzilem pompke druga.. Bo zostala mi z poprzedniej beemki ale tu nic... sciagnalem wężyk z pompki... zakrecilem rozrusznikiem i paliwo trysnelo.. czyli pompka jest ok.

Teraz kolej na iskre... swierce byly mokre w paliwie.. wiec je wyczyscilem.. no i iskra jest..

Po zabiegu czyszczenia swiec samochod delikatnie przylapal.. i pozniej znowu to samo...

Nie mam pojecia.. co moze jej dolegac.. tym bardziej ze wczesniej samochod normalnie odstawilem pod dom.. i nie bylo zadnego problemu. Dodam ze w ten sam dzien co odstawilem samochod wymienilem czujnik płynu chodniczego (ten maly niebieski) czy on moze byc przyczyna? rece mi opadaja juz. Dostep do kompa bd miec dopiero w poniedzialek. a samochod potrzebny jest mi na sobote wiec moze wy cos podpowiecie?

E38 728i 1999r
Opublikowano
Swiece do wymiany kilka razy zdazylo mi sie slyszec od znajomych o podobnych objawach.
Opublikowano
  • Autor
i co uwazasz ze przez swiece nawet by nie zalapala?
E38 728i 1999r
Opublikowano
Oczywiscie ostatnio nawet kuzyn tak mial ze stal jego rover pare dni i sie okazalo ze swiece padly chociaz wczesniej bylo wszystko okej
Opublikowano
  • Autor

No to jutro kupie komplet swiec.. koszt 80zl no ale oby pomoglo. Za kazdym razem co przeczyszcze swiece tak delikatnie zalapuje i za chwile swiece znowu sa mokre.. i nawet nie drygnie...

Dodam ze na plaka probowalem odpalic i tez lipton;/

to moje 3 bmw a ta BUNIA Jakas pechowa.. Najpierw dziadek jadacy cieniasem zaslab za kierownica i przyj***l mi na czołówke(3tyg temu) a teraz jeszcze to;/

E38 728i 1999r