Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam .. wlasnie wywalilo mi 2 bledy .. pierwszy to cos ze kompresorem nivo , ze nie idzie wypoziomować auta , i drugi blad silnika .... auto chodzi tylko na 1500 obrotow , i max 50-60 km/h ... moje pytanie jest takie czy te dwie rzeczy maja cos wspólnego ze soba ? czy to przypadek ze sie pojawily nagle razem ....

swieci sie kontrolka z silnika (taka duza zolta ) i taka mala- kolko i w środku trójkąt i wykrzyknik....

dodam ze wczesniej bylo slychac jak kompresor dopompowuje powietrze...

szukalem na forum i tylko wyczytalem ze jezeli kompresor jest uszkodzony to wywala komunikat max 170 km/h.

jestem zielony jezeli chodzi o BMW .. (mam ja od niedawna, przerzuciłem :mad2: sie z audi i nie wiem czy to byl dobry wybor , mam nadzieje ze to nie silnik padl....) pozdro :mad2:

Opublikowano

Niestety, oba bledy nie maja ze soba zwiazku.

Poziomowanie auta to pompa do wymiany (pompa nivo).

Drugi to pewnie dpf zatkany.

Pozdrawiam

M.

Opublikowano

witam .. wlasnie podpiolem pod kompa .. i oto co wywalilo :

-4222 gluehkerze zilinder 2

-4262 gluehkerze zilinder 6

-3F13 fahrpedalmodul potentiometr 1.signal

-3F20 fahrpedalmodul potentiometr 2.signal

-3F23 fahrpedalmodul potentiometr 2 . signal

-41F1 elektroluefter

-41F2 elektroluefter

-4587 kraftstoffilter

co moglo byc przyczyna ze auto oslablo , tylko zapchany filter paliwa czy cos jeszcze ?? bo zabardzo nie kojaze o co chodzi z 3F13,3F20 , 3f23 fahrpedalmodul...

a 41F1 czy jest to zwiazane z uszkodzona wiazka kabli w tylnej klapie ?

bede wdzieczny za rozszyfrowanie tych bledow , pozdro .....

Opublikowano
dzieki Carpaz ,miniej wiecej wiem co oznaczaja tylko tylko co z tym pedalem gazu ? to chwilowe ??? , wymienie mu filter paliwa bo juz 220 tys km na liczniku i wykasuje bledy zobaczymy co puzniej pokaze . a jakby ktoś mial liste z kodami to bylbym wdzieczny ,,, nie mam za duzo czasu zeby szukac na necie bo mi zona marudzi jak tylko siade przed kompa :cry: :mad2: pozdro
  • 3 lata później...
Opublikowano
Witam. Mam blad jak kolega wyzej 41f2 elektroluefter z czym on jest zwiazany ??? Bo wykasowalem i go niby narazie nie ma , byc moze cos wypinalem i nie pamoetam i dlatego sie pojawil ? Orientuje sie ktos co to za blad ?
Opublikowano
slawekBMW5 220 tys km to pewnie było ale w 2010 roku ;). Mam nadzieje że porządnie sprawdziłeś auto przed zakupem.

Kelego post byl pisany 3 lata temu...ja odkopałem ;)

ps. Ja mam 255 teraz a kupilem auto 3 miesiace temu, przebieg potwierdzony.