Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początek chciałbym powitać wszystkich po dłuuugiej nieobecności :)

W sobotę stałem się posiadaczem kolejnej E39 w touringu i jak to zawsze bywa coś musi w samochodzie nie działać....

Mianowicie miałem wysypany soft. Po wgraniu nowego (czytnik MK4) wszystko zagrało lecz po chwili działania wyskakuje komunikat "MONITOR HAS SWITCHED OFF DUE TO HIGH TEMPERATURE" i ten komunikat jest aż do wyłączenia zapłonu. Po ponownym włączeniu zapłonu przez chwilkę jest ok i problem się powtarza. Spotkał się ktoś z tym ? bawiłem się już jasnością bo myślałem, że pomoże to jakoś ale lipa... ;/

Zauważyłem także, że w czasie gdy wszystko działa gdy chcę prawym pokrętłem potwierdzić jakąś funkcję to zachowuje się jak pokrętło lewe i wyłącza lub włącza radio... ;/ czasami gdy radio jest włączone nie pali się też kwadracik przy pokrętle lewym... ;/

Proszę o waszą POMOC :roll:

Opublikowano
kolejny problem jaki udało mi się wyhaczyć podczas odtwarzania CD przy zmianie utworu za pomocą przycisku na kierownicy wyskakuje mi nr utworu na licznikach lecz w navi jest ciągle np CD 4-00 czyli jakby był utwór 00 a to przecież niemożliwe.. gdy zmieniam przyciskiem w navi to skolei nie reaguje wyświetlacz pod licznikami a w navi zmieni się ale błędnie pokazuje.. np zamiast utworu 04 pokazuje 01..
Opublikowano

kolego może masz rację - dziś wyciągnąłem czytnik z szuflady i zauważyłem, że nie kręci się wentylatorek z tyłu obudowy.. pytanie on powinien działać na stałe czy może coś go załącza.... ??

a co powiecie na problem z przyciskami na monitorze i złym pokazywaniu track-ów płyty ??

Opublikowano
Całe sterowanie masz w navi i stąd te kłopoty.Wentylator pewnie załącza się jak w kompie czy praktycznie cały czas powinien chodzić
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
a znasz kolego kogoś kto mógłby mi przejrzeć ten czytnik i ewentualnie naprawić ?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
dla wszystkich, którzy w przyszłości będą mieć ten sam problem. Wina nie leżała po stronie czytnika lecz monitora.... pomogła jego wymiana
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

kolego szukałem kogoś kto by naprawił mój stary monitor i znalazłem.

Koleś powiedział, że jest to rzadki przypadek a powodem wyskakującego komunikatu jest

Cyt: Przegrzewanie się przetwornic "jarzeniówek" podświetlających ekran... koszt wymiany w granicach 250 - 350 zł

na przyszłość dla wszystkich podaję namiary osoby, która to naprawia: SNS-Electronics tel: 511 406 877