Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam koledzy

pytanko mam z autkiem, e36, które kupiłem sobie na zimę (nawet ze szperą oryginalną 25%)

auto tak naprawde chodzi i odpala tylko na benzynie, podpialem kompa, dwa wtryski, lambda i przepływka i jakiś inny błąd

wymieniłem całą listwę wtryskową z wtryskami, nową lambdę, przepływkę, teraz na gaziwie chodzi super

ale nadal nie odpala i nie chodzi na benie :/

objawy, po przełączeniu na benzynę, nie trzyma jałowych, spadają na~100-200, potem nagle wzrastają do 1000, silnik cały sie trzesie, dodanie gazu zamula go

jak sie naprawde deeelikatnie doda gazu to powolutku sie wkrece do około 4000 i tyle

jak se mocniej wcisnie zamula go i schodzi na falujace jałowe

nie wiem też co to za błąd 100 http://i.imgur.com/fK1GR.jpeg może ktos sie orientuje czego dotyczy??

nie byłem jeszcze na kompie po wymianie ww czesci, ale błędy maja wplyw na wartosc w kompie? no bo chyba nie

robilem bajer z łączeniem klem (reset DME) ale nic to nie dało, nie wiem czy to usuwa blędy....

silnik 1.8 M40...

moze macie jakis pomysl