Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

HEJ.

Mam problem z mazią na szybie. Uznałem że to problem nagrzewnicy, śmierdziało płynem. Wymieniełem, rzeczywiście puszczała conieco. Pomogło, ale nie do końca. Wymieniełem też zawór bo stary puszcał. Mimo tego dalej na szybie zostaje taka maź, mgła. Dośc trudna do usuniecia po praktycznie tylko benzyną ekstrakcyjną. I nie wiem z czego to się bierze. Zastanawiam się nad nieszczelnym skraplaczem klimatyzacji, czy gaż R134 może coś takiego robić???

PZDR>

Opublikowano
Przerabiałem ten temat ze 4 mies temu ,co prawda nie w BMW . Wymienilem puszczająca nagrzewnice ale szyba jak włączałem nadmuch cieplego powietrza (tylko wtedy) zalatywała tą mazią. Dopiero po demontażu deski i przemyciu wszystkich kanałów jak i wnętrza nagrzewnicy benzyną extakcyjną problem ustąpił .Tak przynajmniej bylo u mnie. A co do skraplacza klimy to latem u kolegi w MB Vito 2006r się rozczelnił .Lecz szyby nie zaleciały
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na razie przeczyścicłem do klimy, ale nie za bardzo pomagło. Muszę chyba do lata wytrzymać i na lato sobie na spokojnie zobaczę.

PZDR>