Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy ktoś z was przerobił taka zamianę???? w aucie mam mk1 a dostalem od kumpla czytnik mk2 i chciałbym to podłączyc. mam równiez kawałek wiazki z oryginalnej instalacji idacej z czytnika do głownej wiazki tylko ze nie wiem z jakiej wersji mkl2 czy mk3. w mk1 jest przy czytniku 3 wtyczki oraz kabel jakis antenowy. idzie to wszystko do duzej wtyczki białej i czarnej oraz do nie wiem modułu anteny czy czegos takiego z wtyczka jak do kompa rs232 i w okolice nadkola do plaskiej wtyczki na 4 piny. w tej wiazce co mam do czytnika idzie 2 wtyczki, potem idzie na duza biała i duza czarna i do takiej kwadratowej na 6 pinow. Wszystko podłącze ale zostaje mi ta wlasnie 6 pinowa kwadratowa i nie wiem gdzie to wpiac bo w instalacji tego nie mam. Czytnik mk2 niby ruszyl ale navi nie dziala. Znika mi z menu na ekranie GPS. Jak to podłaczyc zeby to działo?????docelowo ma byc albo mk3 albo mk4 ale na razie chce to odpalić
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Może w tym temacie ktoś pomoże. Komplet Navi pierwotnie to MK1 , wymieniony czytnik na MK2 . Soft wyświetlany to SW 2-1/87. Wszystko spolszczone, lektor polski głos żeński

Nie mogę ustawić daty i godziny. W ustawieniach jest opcja manualnego ustawienia lecz po ustawieniu i zatwierdzeniu w dalszym ciągu na dolnym pasku są tylko kreseczki. Co z tym fantem zrobić?

Uruchamia się na oko poprawnie, ale nie widzi satelit ( antena GPS jest od kompletu pierwotnego czyli z czytnikiem MK1, drugie "pudełeczko"odłączone ponieważ czytnik MK2 ma już wbudowane jakieś urządzenie - żyro czy coś związanego z polem magnetycznym)Po wejściu do trybu serwisowego powinno być pokazane jakieś dane na temat anteny GPS, a jest - 0000. Pokazywana jest tylko jakaś wartość żyro.

Czytnik widzi mapy i aktualizuje soft więc wygląda na sprawny.

Może ktoś pomóc?

Z góry dzięki

Opublikowano (edytowane)

Witam. W linku zdjęcia z parametrami nawigacji po wejściu do trybu serwisowego.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7dd0537f000a223c.html

Wszystko podłączone jak należy, bo nie ma możliwości pomyłki, każda wtyka inna. Czytnik MK2 czyta mapy ale pokazuje jakieś ostatnie ustawienia i lokalizację.

Godziny i daty nie można ustawić ręcznie , na zdjęciach jest rok 1998 i godz 0.30 która zmienia się normalnie z upływem czasu.

Antena GPS wpięta w srebrną skrzyneczkę obok wtyki podobnej do LPT.

Brak jest też wyświetlanej temperatury na zewnątrz, nie pokazuje na monitorze spalania , dystansu itp.

Pomocy , bo już produkuję się z tym od kilku tygodni

Wyczytałem gdzieś żeby parametry takie jak spalanie, temperatura zew. itd. komplet navi musi być wpięty w szynę CAN żeby była komunikacja między sam. a Navi. Jeśli tak to w jaki sposób to połączyć? Ktoś kto mi podpinał Navi podpiął chyba tylko pod zasilanie. Tak mi się wydaje nie jestem zbyt mocny w elektryce

Edytowane przez uryw