Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Jestem w desperacji i zbytnio nie wiem od czego zacząć ale cóż, powiem o najważniejszym.

W wigilię zapaliłem samochód i silnik chodził jak traktor, zapalił się check engine i darowałem sobie odpalanie w święta.

Dziś silnik kręci, kontrolki normalnie się zapalają, benzyna jest, ale nie odpala. Na komputerze wyszedł błąd czujnika wałka rozrządu i problem z zapłonem na drugim cylindrze (wyszło jeszcze coś z hamulcami)

Podczas jazdy jak silnik jeszcze żył to potrafił zgasnąć podczas jazdy, , obroty nigdy nie falowały...Dziś próbowałem odpalić na popych i również nic, odłączyłem akumulator na 15 minut, podłączyłem i nic :( Po kilku "kręceniach" auto już nawet nie chciało kręcić i było takie "cyk cyk cyk" i łącznie z tymi cykami migały światła postojowe (mimo że były wyłączone).

PS. zdarzyło się kilka razy że podczas jazdy wyskoczyły obydwie kontrolki hamulców tak jakbym wyłączył DSC i przy tym auto straciło moc, muliło się, ale silnik normalnie się wkręcał, wolno się wkręcał na obroty ale jednak wkręcał.

Jeśli mi się cos przypomni jeszcze to dopisze, z góry dziękuję za porady :)

Aaaa i poszło mi wspomaganie kierownicy :P

Jest dokładnie tak jak na tym filmiku:

Może to po prostu akumulator? Edytowane przez Grindhouse
Blachary Mam Was
Opublikowano
szczotki alternatora, alternator, rozrusznik... szukaj w tych opcjach
Miałeś wypadek? Pomogę w uzyskaniu odszkodowania
Opublikowano
Dzięki kolego, jutro holuję na warsztat i będę się dowiadywał, edytowałem pierwszy post o filmik, jest dokładnie tak jak w nim z tą różnicą, że u mnie raz zakręci szybciej a potem znów takie cykanie jak na filmiku łącznie z migającymi światłami.
Blachary Mam Was
Opublikowano

Witam ponownie, już wiem co boli bunie,

Do wymiany mam czujnik temperatury silnika na 4 piny, uszczelka pokrywy zaworów, być może sondy lambda obydwie. Koledzy, jakiej firmy uszczelke i czujnik temperatury kupić? Do wymiany mam również pompe wspomagania, ale czytałem, ze powinna się zmieniać na inną niż wyszła z fabryki? mam zamiar kupić na własną używkę tej samej pompy, którą mam.

Blachary Mam Was