Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Orientuje się ktoś z was co to za błąd może być?? błędu nie moge usunąć. A nie wiem gdzie moge szukać przyczyny.

Można gdzieś wogóle w necie znaleść polski opis błędów do INPA??

• Członkowie klubu
Opublikowano

Podaj VIN auta wtedy będę mógł wskazać błąd precyzyjnie.

A36C może dot. modułów ULF lub TCU a także anteny Blutooth. (wszytko zależy od wyposażenia).

Pozdrawiam :cool2:

• Członkowie klubu
Opublikowano

Błąd wskazuje na odłączoną antenę BT. Zerknij pod matę w bagażniku czy wszystkie wtyczki na pewno dobrze są osadzone w module.

W sprawie dokumentacji technicznej odezwij się na PW.

Pozdrawiam :cool2:

Opublikowano
No wlasnie tam juz zagladalem jak mi telefon szwankowal i wszystko jest dobrze, nie orientujesz sie morze czy czasami gdzies ta antena nie jest laczona?? I jak dobrze rozumiem to jest ten modul co znajduje sie pod podloga a nie na sciance lewej w bagarzniku bo gdzies na rysunkach widzialem ze tam tez cos jest
Opublikowano
A jeszcze jedno co do anteny bluetooth z którą niby związany jest problem to jak by była niby odłączona to nie powinien sie łączyć z telefonem, a z tym nie ma najmniejszego problemu, tylko jedynie te trzaski w głośnikach
  • Członkowie klubu
Opublikowano

To, że telefon paruje się z system bluetooth w aucie nie oznacza, że ustanowione połączenie jest wystarczające pod względem jakości do przesyłania głosu bez zakłóceń.

Anteny szukaj wg. poniższych diagramów.

http://i47.tinypic.com/2mzjqbr.jpghttp://i48.tinypic.com/wl7qxx.jpg

Opublikowano

Super, nawet nie wiem jak ci dziękować, wielkie dzięki za ten rysunek. Znalazłem tą antene i ci mechanicy wogóle jej z powrotem nie podłączyli. Wszystko podłączone, błąd wykasowany wszystko działa jak należy. Jeszcze raz wielkie dzięki :)

W ogóle skąd wziąłeś ten rysunek, jest jakaś książka, program techniczny z czymś takim??