Skocz do zawartości

BMw e36 amortyzatory tyl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam takie pytanko czy amorki tylne do COMPACTA beda pasowaly od innej wersji nadwoziowej czy sa takie same.
Opublikowano
nie będą pasowały do innych wersji nadwozi

JEST TYLKO JEDNA MARKA AUT:)

Rozkoduje VIN

Opublikowano
  • Autor
czyli jak potrzebuje do compacta to musze takich szukac bo od sedana nie beda pasowac
Opublikowano
dokładnie tak jak napisałeś. Compact To taki dziwny twór. Oczywiście nie obrażając Ciebie:) tam Chyba nawet tapicerka jest inna niż w sedanie

JEST TYLKO JEDNA MARKA AUT:)

Rozkoduje VIN

Opublikowano
jak to nie pasuja?? pasuja normalnie
Opublikowano
  • Autor
czyli wszystkie wersje nadwoiowe
Opublikowano
ja zakladałem z sedana do compacta
Opublikowano
jesli zalozony a ten co ma byc zakladany sa identyczne do dlaczego ma nie pasowac
jedynakk
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
a właśnie dziwna sprawa, bo w katalogach znaleźć można numery amorków, które pasują wyłącznie do compacta. przykład? sachs, np. tutaj - amortyzator, także coś jest na rzeczy... chyba, że to tylko i wyłącznie zagrywka producenta.
Opublikowano
Mi się wydaje że Przód pasuje, ale Tył raczej nie. bynajmniej sprężyny napewno są inne.
X2 M35i
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

W compakcie tylna belka jest z e30 ? , tapicerka jest inna nie pasuje do coupe.

Co do samych amortyzatorów to jeżeli są tej samej długości i mają podobny skok tłoka oraz te same mocowania to co ma nie pasować ? Ktoś tu napisał "zagrania producenta"

Zagrania producenta np: skrzynia biegów renault scenic koszt używki 600zł a do mastera 1500zł różnią się tylko wybierakiem, który jest przykręcany na 3 śruby.

Wracając do amortyzatorów i sprężyn - mam e36 coupe i chcę podnieść tył, w warsztacie poradzono mi o założenie sprężyn i amortyzatorów od kombi. Jak widać da się :wink: