Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy podpowiedzcie mi jakie parametry powinna miec przeplywka na omomierzu

Auto jezdzi dzien w dzien i jak na zlosc gdy jade z moim malenstwem 14 m-cy to auto odmawia posluszenstwa

dzialo to sie tak ze na początku zaczęła bunia tracić troszkę wolne obroty t/j kilka przygazówek po zaskoczeniu i jakoś trzymała około 650

W piątek auto przestało zupełnie jechać zero wkręcenia sie w obroty .Oczywiście Komp. SONDA wymieniona okazyjnie nowe swiece I nic stwierdzenie pompa paliwa Nowa i ruszyło na dokładnie 220 km po czym zero reagowania na pedal gazu. Kilka przygazówek na P i jakieś 300m przejechane po czym znowu to samo ale przejechalem okolo 12 km czyli do domu!!!!!

Dzis identyczny problem pojechalem w jedną strone 70 km auto jak zegarek wracam po 50-tym km auto nie jedzie wyjąlem pompe czyściutka kilka przygazówek ale nie reaguje jakieś 200 m I szlak mnie trafia

Odłączyłem przepływkę i jakoś dojechałem (INACZEJ MAMA DZIDZI CHYBA URWAŁA BY MI.......)

Z tym że na warsztacie koleś stwierdził ze miedzy pinami dopuszczalny jest opór do 1500 om poprzednia na której jeżdziłem miała 1570 a założona 1460

CHODZI ale nie ma co sie cieszyc BO JEST ODŁĄCZONA

Może ktoś z foruwiczów jest z okolic GOŁDAPI

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To okazał się mały problem Grubymi nićmi szyty

Wymieniłem wtryski i Bunia fruwa

Ale teraz tylko pytanie CZY PO ODŁĄCZENIA AKU WYKASUJE BŁĘDY SĄDY

Na razie około 300 km bez zarzutu Tylko mały problem z odpaleniem rano

Zachowuje się jak by jej paliwo schodziło kilka razy trzeba kręcić aby zaskoczyła

Opublikowano
Komputer pokładowy nie wykazuje, sondy czy jest uszkodzona, czy jej coś dolega.Jeżeli chodzi o akumulator, i go włożysz błędów nie wykasujesz. Czeka cię kasowanie błędów na komputerze. :8)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
zrobisz pełny reset poszukaj gdzies było na forum jak się to robi i wykasuje ci błędy,ale jak sonda walnieta to przez chwile będziesz miał tylko dobrze