Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam nie znalazłem tematu więc zakładam nowy,postanowiłem wymienić olej w skrzyni (225tyś przebiegu) zaraz po zakupie(3miechy temu) wymieniłem sprzęgło wraz z kołem dwumasowym lecz przy niskich temp."troche" cieżko(czasem bardziej niz ciężko) wchodzi 1 bieg,więc olej tez dziś zmieniłem castrol syntrans b75w.Po spuszczeniu starego(czarnego jak silnikowy)oleju zalałem nowy weszło 1,8 litra poczekałem az sie przeleje i chyba trochę jest róznica z tym co pani w sklepie powiedziała po sprawdzeniu jakims programem stwierdziła ze 1,3 l. ma wejsć a u mnie 1,8 l. weszło.Biegi wchodzą troszkę lepiej ale jeszcze dokładnie nie jestem w stanie opisać bo to za wcześniej dam znać jak trochę pośmigam po mieście przy niskich temp.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Do tej skrzyni wchodzi 1,8l .

Wymiana oleju raczej nie spowoduje lżejszego włączania pierwszego biegu ( obym się mylił ),z własnego doświadczenia i innych.Im zimniej tym gorzej.Te typy niektóre tak mają :cry: .Byli tacy co wymienili kom. sprzęgło z wysprzęglikiem i nic to nie pomogło . Temat wałkowany na forum wielokrotnie.