Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,dopadła mnie także częsta bolączka E39 a mianowicie jeż.Zauważyłem objawy które wskazywałyby właśnie na niego tj. falujące obroty dmuchawy na niższych obrotach no i po zamknięciu samochodu dmuchawa się sama włącza pochodzi kilka sekund i wyłącza przy tym także faluje obrotami i tak aż aku padnie.

Wyczytałem że podczas wymiany takiego jeża trzeba zastąpić go jeżem o takich samych parametrach i tu moje pytanie skąd mam to wiedzieć,czy najpierw muszę wyjąć starego a dopiero czegoś szukać po jakimś numerze czy jak????????????Proszę powiedzcie mi czy szukać używki czy nowego i ewentualnie gdzie szukać???

A może ktoś ma do sprzedania???????????????????????????????

Proszę pomóżcie bo krew mnie zalewa.

Opublikowano

Panel funkcjonuje raczej prawidłowo,zmienia nawiew oraz siłę bez problemu ,przycisk REST także działa prawidłowo.

A jest jakiś bezpiecznik by wyłączyć dmuchawę??? Skąd wiedzieć jakiego jeża potrzebuję???

Opublikowano

podajesz rocznik i silniimw hurtowni bedą wiedzieli sa dwa rodzaje taki który masz w samochodzie starego typu i nowy elektroniczny bezawaryjny polecam zakup nowego typu

tu masz dla porównania http://img227.imageshack.us/img227/5214/dmu7ia5.jpg lewy to stary typ prawy nowy

• 2 tygodnie później...