Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,szukam jakiś speców od obniżeń ponieważ znalazłem wyjście do delikatnego obniżenia obchodząc zawieszenie gwintowane, chciałbym tylko poprawić walory estetyczne mojej BMW :) Zastanawiam się bardzo nad springami pod oryginalne amorki

Chyba, że ktoś ma jakieś własne obiekcje jakie springi zastosować czy coś :) Chętnie wysłucham !

Przód wyżej niż tył. Chciałbym aby to wyglądało ładnie no i przy okazji polepszą się właściwości jezdne :norty:

Edytowane przez QosmioE46
Opublikowano

Jeśli nie chcesz za bardzo skrócić żywota amortyzatorów seryjnych to polecam Eibach Pro Kit. Sprężyny dobrej firmy, chwalone na forach i wśród moich znajomych.

Też na wiosnę wymieniam zawieszenie bo już nie domaga i wstawię amortyzatory Bilsteina zamienniki M-Pakiet i sprężyny Eibach Pro Kit, które też są uznawane za zamiennik sprężyn M-Pakietowych. Sprężyny charakteryzują się obniżeniem względem serii o 30mm/przód i 20mm/tył.

Jeśli chcesz większej gleby to musisz liczyć się z tym, że zakładając za krótkie sprężyny to seryjny amor może dobijać co będzie słyszalne jak i sprawi, że będziesz szukał w niedalekiej przyszłości nowych amortyzatorów.

Opublikowano
Nieee broń Boże większej gleby :) chodziło mi właśnie o takie -30 -20 tylko zastanawia mnie jakby to wyglądało na tych 18 znalazłem tańszy zamiennik jamax koszt 350 zl z takowym obniżeniem i 5 lat gwarancji bez limitu km. Wiem ze eibach to dobra firma jednak szkoda mi kasy na springi za 580 zl. A czytałem ze przy takim obniżeniu nie trzeba by było zmieniać amorkow bo amorki mam dobre tylko właśnie siedzi wysoko.