Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszytskich. PO długim poszukiwaniu na forum i nie znalezieniu interesujących mnie odpowiedzi zakładam nowy temat.

Gdzie najlepiej zaopatrzac się w orygianlne części BMW (poza ASO) oczywiście? chodzi mi o części takie jak np miska olejowa... lub jakiej firmy zamienniki wybierać a jakiej się wystrzegać.

Chciałbym zmienić olej w skrzyni biegów w swojej x5 a dziś dowiedziałem się ,że z tą wymianą wiąże sie wymiana również miski olejowej (szok miska w e70 plastikowa i z wbudowanym filtrem)

Czy na terenie małopolski są jacyś mechanicy specjalizujący się naprawami BMW ? W ASO rabują na potęgę i w życiu nie dam za roboczogodzinę 300PLN to już wolę zezłomowac auto niz tak dac się okradać.

Pozatym takie rzeczy jak klocki,tarcze,wahacze,łączniki itp. Sa to wmiarę proste rzeczy z którymi w życiu do ASo nie zawitam. Ktoś coś pomorze ? :)

Aby temat był pomocny nie tylko dla małopolan to wpisujcie może jakieś warsztaty specjalizujące się ( bądz dobrze znające) x5.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Warsztaty szukamy i polecamy w dziale "Polecane warsztaty" :)
Opublikowano
dizał jest . przestudiwałem cały ale nikt typowo nie poleca warsztatu ani speców typowo od e70 i nowych beemek jak np F10. Polecane tam warsztaty głownie piszą właściciele e36 etc... a nie samochodów kosztujących od 250tys w góre( jak nowe oczywiscie) dlatego dopisalem tez watek o warsztatach.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Wiesz ktoś musi zacząć pisać :wink:

I raczej nikt się nie specjalizuje tylko w jednym modelu BMW i jak ktoś zna się na E60. to nie obca będzie mu E70.

Opublikowano
Auta nie są już takie nowe i nieznane więc na bank ktoś jest w temacie .Podzwonić i popytać pozostaje.Mam inne namiary ale niestety nie małopolska :D
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam Koledzy .Ja odnowię pytanie moze polecicie kogoś do wymiany oleju w skrzyni w E70 40d okolice Warszawy . Szukałem w innych dziala ale nie znalazlem .Bede wdzieczy za podpowiedz .Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

stan na kilka lat temu byl taki, ze w okolicy Warszawy nie bylo warsztatu zajmujacego sie skrzyniami, ktory byl warty polecenia; wedlug mojej wiedzy najwyzsze notowania mial Olczak z Nadarzyna; osobowosc dosc charakterystyczna, ale na skrzyniach sie znal

stanu na dzien dzisiejszy niestety nie znam

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

Chodzi o wymiane statyczna, czy dynamiczna?

Jak statyczna to podjedz do mag-pol w piasecznie,

wiedza jak to zrobic.

Czesci mozesz sam zamowic na aledrogo, lub u nich.

Pozdrawiam

M.

Opublikowano

Hej,

ja wymieniałem olej w skrzyni w Warszawie na Emaliowej u jednego gościa http://www.bavarianworks.pl

koszty:

miska olejowa z filtrem 380 zł

wymiana oleju 300 zł

olej Ravenol 2x 1L 82 zł

1x4L 155 zł

Co do rodzaju wymiany statyczna/dynamiczna to jakaś ściema. Żeby wlać odpowiednią ilość oleju trzeba po prostu uruchomić silnik i przejść przez wszystkie przełożenia skrzyni. Najlepiej jest to zrobić na podnośniku.

"Dobry Boże, co się dzieje z tym światem? Popatrz tu z nieba i przypierd.l granatem."

Alpina B10 V8 4,6

E61 Edition Sport - rodzinne kombi

E39 530i 2002r - moja pierwsza miłość

Opublikowano

Dziekuje za podpowiedzi .

Moze ktoś wie cos na temat wrsztatu utomatyczne skrzynie biegow auto Józefów .Moze ktos korzystal jakie opinie ?

Jakieś wrsztaty do wymiany oleju w skzryni okolice Marki ta strona Warszawy ?

Bede wdzieczny za podpowiedz .

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Jest do tego dział 'Warsztaty polecane..." !!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

nawet sie do nich nie zblizaj

gdzies na tym forum umiescilem opis mojej sprawy z tym "warsztatem"; w skrocie: sprawa trafila do sadu, sprawe wygralem, komornik wyegzekwowal wszystko co do zl

Dziekuje za podpowiedzi .

Moze ktoś wie cos na temat wrsztatu utomatyczne skrzynie biegow auto Józefów .Moze ktos korzystal jakie opinie ?

Jakieś wrsztaty do wymiany oleju w skzryni okolice Marki ta strona Warszawy ?

Bede wdzieczny za podpowiedz .

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Witam Koledzy .Ja odnowię pytanie moze polecicie kogoś do wymiany oleju w skrzyni w E70 40d okolice Warszawy . Szukałem w innych dziala ale nie znalazlem .Bede wdzieczy za podpowiedz .Pozdrawiam

Polecam serwis w Nadarzynie przy ul. Komorowskiej QMOTORS SERVICE. Serwisuje swoje "automaty" i inne też od 2001 r.

Oczywiście X-sa też :D

Trzeba pamiętać, że głowa jest do myślenia

a tyłek do siedzenia.

Nie należy tego zmieniać.

• 1 rok później...
  • Zarejestrowani
Opublikowano
U mnie można też kupić oryginalne części taniej niż w aso, jak masz numer czesci wyslij na pw zapytanie i porownaj potem z innymi sklepami

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

• 2 tygodnie później...
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Jak nie mogę nigdzie znaleźć to też w ASO, ale rzadko. Tak to najczęściej aukcje albo ostatnio Ucando, bo szybciej i bezpieczniej niż z aukcji.