Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Walczę z hamulcem ręcznym w X6 E71 , mającym błąd zasilania

sprawa wygląda tak , moduł EMF_70 zgłaszał błąd i zapalał na zegarach informację o awarii hamulca ręcznego

w sterowniku błąd miał opis

ECU : EMF_70

błąd : 6023 PER_POWER_SUPPLY

idąc tym tropem odnaleziono przepalony przewód zasilający moduł , naprawiono , sprawdzono pozostałe zasilania i ...

błąd występuje dalej ....

podmieniłem sterownik EMF ... też sczytał ten sam błąd

mimo iż wszystkie napięcia dochodzą do sterownika , napięcie 15 wakeup nie jest widziane przez ten sterownik

i potrzeba pomocy .., nie wiem czy mam tu przypadek że JBB70 (junction box ) , odłączyło identyfikacje i wbiło błąd tak jak w FRM (zwarta żarówka ) , przegladam Tool32 -em moduł , ale ten Niemiecki jest mi lekko obcy , pomocy :mad2:

specjalizacja napędy X-drive , posiadamy oryginalne łańcuchy do X3 X5

kodowanie , diagnostyka

531 967 978

dla klubowiczów 10% zniżki na części , piszcie na private nie zawsze mam czas odpisać na forum

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

zamykam temat . sprawa załatwiona

podejrzewam że z czasem wyjdzie i będzie to wada fabryczna X6 , to auto miało 360 000 km (tak tak to nie błąd )

samo przeprogramowanie nic nie daje .....

specjalizacja napędy X-drive , posiadamy oryginalne łańcuchy do X3 X5

kodowanie , diagnostyka

531 967 978

dla klubowiczów 10% zniżki na części , piszcie na private nie zawsze mam czas odpisać na forum