Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam . Jakiś czas temu sprawdzając błędy na silniku wyskoczył błąd : czujnik położenia wałka rozrządu strona wydech- sygnał niezrozumiały. Oczywiście kupiłem ori i wymieniłem ale błąd nadal jest . Czytając różne fora BMW dowiedziałem się że czujnik wydech jest na jednej lini K z czujnikiem Wału korbowego i też wymieniłem. Błąd nadal jest. Auto zamulone z dołu i więcej pali. Co dziwne ze czasami ma zaskok i pojedzie z dołu lepiej ale za chwile znowu jak FSO. Czy wymienić jeszcze czujnik na dolocie? Sam już nie wiem..Proszę o poradę
Opublikowano

Trzeba rozebrać vanos i go obejrzeć uszczelki i luzy osiowe na tloczku przykręconym do wałka.

Rozumiem że kupiłeś oryginalny czujnik, bo zamienniki to szmelc.

Opublikowano
Oddaj na reklamację, wykluczysz czujnik. Nowe oryginalne tez mogą mieć felher. Odczytaj błąd, numer tego błędu i w jakich okolicznościach się pojawia. Raczej ciężko pacjenta diagnozować na odległość. Błąd może też dotyczyć tego że tłoczek vanosa jest zablokowany lub też nie osiąga założonego położenia w czasie.