Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam poniżej zamieszczam link z zrzutów ekranowych z INPY. Proszę o wyjaśnienie tych błędów i ewentualną podpowiedź co może być przyczyną ich generowania. Nie wiem czy generowane błędy mają coś wspólnego. Objawy jakie zaobserwowałem w aucie. Po przejechanie od 1 do 5 kilometrów auto potrafi nagle zgasnąć i zaraz odpalić lub zgaśnie na dobre i zapala się kontrolka DDE wtedy wyciągam kluczyk ze stacyjki zamykam auto ponownie otwieram i błąd DDE znika auto odpala i czasami mogę przejechać więcej kilometrów ale problem się pojawia ponownie po jakimś czasie. Auto jak jest zimne czy nawet przy większych mrozach -18 ostatni odpala bez problemu od strzała świece grzeją. Moim zdaniem wygląda to tak jak by w aucie na chwilę brakował o paliwa.

http://imageshack.us/photo/my-images/528/62498397.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/141/35355234.jpg/

Opublikowano
błąd 45 to system ews, zabezpieczenie przed kradzieżą, przez to możesz mieć problem z odpalaniem, niestety nie wiem czy to wina kluczyka, komputera czy samego ewsa, moze wygrzeb ewsa i wyczyść mu styki, najtaniej by wyszło jakby właśnie zaśniewdziały :8)
Opublikowano
Jutro zabiorę się za wyczyszczenie styków od modułu EWS wczoraj także przeprowadziłem synchronizację EWS za pomocą inpy. A co do gaśnięcia i przerywania to problem podczas plusowych temperatur nie występuje dzisiaj przejechałem jakieś 50km przy tym odpalając i gasząc auto parokrotnie problem nie wystąpił. Średnia temperatura to od 5 do 2 stopni. Dzwoniłem do mechanika i powiedział żebym kupił jakiś uszlachetniacz do ropy (kupiłem DISELSKYD jakiejś szwedzkiej firmy i zalałem do pełna) bo może być złej jakości paliwo i przy niższych temperaturach jest gęste i pompa wstepna nie ma siły podać paliwa do filtra lub jak mówił sama pompa wstępna ma dosyć. Zobaczymy co dalej będzie się działo.