Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam zakupiłem E90 2.0 136 koni w miescie spalnaie mi wychodzi 9litrów za 100 zł zrobiłem 150kilometrów restowałem i spowrotem wyszło mi 9 litrów nie wiem czy one tak pala czy cos jest nie tak????z wydechu jak daje gazu nie leci zaden czarny dym pali ładnie i rowno!
Opublikowano

Temat wałkowany wiele razy - poszukaj a jak nie to poczytaj tu ;

viewtopic.php?f=70&t=188734

Od siebie dodam ,że zależy to od wielu czynników jak długość trasy , natężenie ruchu , temperatura silnika , sprawność termostatów po styl jazdy .

Jak dla mnie jest to normalne spalanie w mieście na niewielkich odcinkach drogi , gdzie silnik nie zdąży się nagrzać a już kończy pracę .

Ja mam teraz średnie spalanie na poziomie 9,4 l/100 według BC ale cały czas miasto i odcinki po 5-10 km. Gdy wyjade na trasę od razu po kikunastu kilometrach spalanie spada .Normalna sprawa więc nie ma się czym przejmować :cool2:

Pozdr.

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano
No to fajnie :D juz myślałem ze coś nie tak zresztą i tak zraz będę ja wstawiał na warsztat podłączał pod komp wymiana oleju itp ale też muszę sprawdzić jak na trasie będzie palił mi a tak na marginesie kolega moj ma tez 136 kona i mówi ze spalanie ma 6.5 dochodzi do 7 litrów
Opublikowano

Tak, koledze w mieście pali 6,5 a w trasie to pewnie 3 :duh:. Jak dla mnie Twoje spalanie jest OK. Mi w mieście pali z 10l tyle że automat i 163KM. Poza tym założę się, że za 3 miesiące będzie palił Ci mniej. Nie wiem dlaczego tak jest ale u mnie każdy kolejny samochód pali mniej po jakimś czasie :wink:. Poobserwuj wskazówkę średniego spalania i będziesz wiedział jak jeździć.

Czytaj temat, który podrzucił Ci amsat i sam wyciągniesz wnioski.

http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF
Opublikowano
ok koledzy wielkie dzięki! Mam jeszcze jedno pytanie. Ten system start stop jak włączam i podjeżdżam na światła samochód nie gaśnie. Co możne być popsute? :mad2:
Opublikowano
ok koledzy wielkie dzięki! Mam jeszcze jedno pytanie. Ten system start stop jak włączam i podjeżdżam na światła samochód nie gaśnie. Co możne być popsute? :mad2:

Przy takiej temperaturze jak teraz na zewnątrz, to system start&stop nie działa. Poszukaj, było o tym dużo.

Opublikowano
dopiero w wersji poliftowej sam samochód gaśnie bo ja mam z 07r i nigdy nie zgasł w korku:)

Tu nie chodzi o pre-LCI czy LCI, ale już o nowszy silnik N47. Mam 10.2007 z N47 i jest fn. start&stop. Chociaż ostatnio to wyłączyłem, tak że nie muszę za każdym razem wciskac tego OFF (NCS: MSA_MEMORY -> activ).

Opublikowano
dopiero w wersji poliftowej sam samochód gaśnie bo ja mam z 07r i nigdy nie zgasł w korku:)

Nie wprowadzaj w błąd. N47 pre-lci też ma system start&stop i "gaśnie w korku" jak to nazwałeś..

Opublikowano

Tu nie chodzi o pre-LCI czy LCI, ale już o nowszy silnik N47. Mam 10.2007 z N47 i jest fn. start&stop. Chociaż ostatnio to wyłączyłem, tak że nie muszę za każdym razem wciskac tego OFF (NCS: MSA_MEMORY -> activ).

tez mam ten rok produkcji co ty 2007 10 miesiac